Gündem Haber Girişi : 24 Ekim 2015 23:35

Yolcuya tuvalet cezası... Uçağı Erzurum'a indirdi...

Yolcuya tuvalet cezası... Uçağı Erzurum'a indirdi...
Viyana-Abu Dhabi seferini yapan Avusturya uçağı, ekonomi sınıfı yolcunun Business Class tuvaletini kullanması nedeniyle Erzurum'a acil iniş yapıp, yaşlı kadın yolcu uçaktan indirdi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Viyana-Abu Dhabi seferini yapan Avusturya uçağı, ekonomi sınıfı yolcunun Business Class tuvaletini kullanması nedeniyle Erzurum'a acil iniş yapıp, yaşlı kadın yolcu uçaktan indirdi. Beş parasız Erzurum'da kalan ve yapılan inceleme suçsuz olduğu anlaşılan Slovakyalı yaşlı kadını Erzurum Havalimanı çalışanları, Abu Dhabi'ye gönderdi?
Ekonomi bölümündeki yolcu Business Class tuvaletini kullanınca Viyana-Abu Dhabi seferini yapan uçak Erzurum'a acil iniş yaptı. Pilotun ellerini kelepçeleyip, Erzurum Havalimanı polisine teslim ettiği Slovakya uyruklu kadın yolcu, 1 gece kentte misafir edilip, Abu Dhabi'ye gönderildi. Slovakya'nın Mersin Fahri Konsolosluğu, vatandaşlarına gösterilen ilgi nedeniyle Erzurum Havalimanı Nöbetçi Meydan Müdürü Abubekir Özcan'a teşekkür yazısı gönderdi?
Olay 21 Ekim Çarşamba akşamı yaşandı. Viyana-Abu Dhabi seferini yapan Flay MT Hava Yollarına ait uçağın ekonomi bölümünde seyahat eden 60 yaşlarındaki Edita Kmetova, iddiaya göre, midesi bulandığı için ekonomi sınıfının tuvaletine gitti. Ancak tuvalet dolu olduğu için bu kez Business Class bölümündeki tuvaleti kullanmak istedi. Bu esnada Business Class'ta bulunan yolcular, yaşlı kadının tuvaleti kullanmasına itiraz etti. Görevli hostes de Edita Kmetova'ya tuvaleti kullanma izni vermedi. Buna karşın yaşlı kadın midesinin bulandığını belirtip, tuvalete girdi. Tuvaletten çıktığında karşısında hostesle birlikte uçağın pilotunu gören Edita Kmetova ile Business Class yolcuları ve görevli personel arasında tartışma çıktı. Uçağın pilotu, kadın yolcuyu Business Class'a ait tuvaleti kullanmaması gerektiğini söyleyince, tartışma iyice büyüdü. Olayın büyümesi üzerine uçağın pilotu, yaşlı kadını kelepçeleyip, Türkiye hava sahasında oldukları için Ankara Yol Kontrol Müdürlüğü'nden acil iniş için en yakın havalimanını indirilmesini talep etti. Bunun üzerine uçak Erzurum'a acil iniş için yönlendirildi.
Erzurum Havalimanı Nöbetçi Amirliği, acil iniş isteği üzerine, aprona çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis ekibi sevk edip, uçağın inişini bekledi. Aprona yanaşan uçağa ilk binen Erzurum Havalimanı Nöbetçi Meydan Müdürü Abubekir Özcan, Edita Kmetova'yı hıçkıra hıçkıra ağlarken ve elleri kelepçeli olarak gördü. Özcan, kelepçelerini açtığı kadın yolcuyu, polise teslim etti. Yapılan incelemelerde kadın yolcunun suçsuz olduğu tespit edildi ve uçağın pilotundan yolcuyu da alıp, yoluna devam etmesi istendi. Ancak pilot tüm ısrarlara rağmen, Slovakya uyruklu Edita Kmetova'yı almadan yoluna devam edeceğini belirtti.
Üzerinde parası bulunmayan ve Türkiye'de hiçbir yakını bulunmayan yaşlı kadına Erzurum Havalimanı personeli kucak açtı. Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Sway Otel'in ücretsiz konaklattığı yaşlı kadın, Erzurum Havalimanı Nöbetçi Amirliği'nin temin ettiği biletle sabah ilk uçakla İstanbul'a oradan da Abu Dhabi'ye gönderildi. Olayın hemen ardından da Slovakya Mersin Fahri Konsolosu Emir Bozkaya, Erzurum Havalimanı Nöbetçi Meydan Müdürü Abubekir Özcan'a vatandaşlarına gösterilen ilgi, alaka ve yakınlıktan ötürü teşekkür mektubu gönderildi.
Yaşanan olayı Facebook hesabından paylaşan Erzurum Havalimanı Nöbetçi Meydan Müdürü Abubekir Özcan, "Bir de Avrupalılar, Türkler'e barbar der. Kimin barbar olduğunu, Türkler'in nasıl misafirperver olduğunu herkese gösterdik" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • muhammet metehan arslan 25 Ekim 2015 00:00

    İşte dadaş canın yiyim senin