Gündem Haber Girişi : 11 Temmuz 2024 13:33

TÜRKÇE KONUŞ ÇOK KONUŞ!

TÜRKÇE KONUŞ ÇOK KONUŞ!

Türkçemiz, tarihin derinliklerinden gelen, her derdimize çare olabilecek kadar zengin bir kelime hazinesine ve sağlam dilbilgisi kurallarına sahip bir dildir. Bu eşsiz dil hazinemiz, ne yazık ki son yıllarda bilinçsizce kullanılan yabancı kelimeler tarafından tehdit edilmektedir. Bu durum, dilimizin saflığını zedelemekte ve gelecek nesiller için bir kayıp riski oluşturmaktadır.

 

Ana dilimize olan saygımızı ve bilincimizi artırarak bu sorunun önüne geçebiliriz. Türkçe kelimelerin yerine otomatik pilota bağlıymışçasına yabancı kelimeler kullanma alışkanlığımızdan vazgeçmeli ve dilimizin güzelliğini ve gücünü korumak için bilinçli bir çaba göstermeliyiz.
Günümüzün en büyük sorunlarından biri olan "sosyal medya dili", dilimiz için en büyük tehlikelerden biridir. Birkaç Türkolog olarak bu dile "TikTok dili ve edebiyatı" diyoruz ve kendi aramızda trajikomikliğini tartışıyoruz. Dilimiz ne ara bu kadar yabancılaştı? Hayret ediyoruz!
Bu gidişata dur demenin vakti geldi.

 

Türkçe konuşalım, çok konuşalım! Dilimizi korumak için hepimize görev düşüyor. Ailemizle, arkadaşlarımızla, sosyal medyada ve günlük hayatımızın her alanında Türkçe konuşalım. Genç nesilleri bilinçlendirelim, dilimize sahip çıkmaları için teşvik edelim.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.