EkonomiHaber Girişi : 19 Ağustos 2015 03:46

Teşvikte bölgesel rekabet...

Teşvikte bölgesel rekabet...
Bu yılın Ocak-Haziran döneminde 15 teşvikli yatırımın gerçekleştirildiği Erzurum'un yatırım payı, KUDAKA İstatistik Bölgesi'nde yüzde 68.1, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi'nde yüzde 32, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise yüzde 10 olarak ka
EKSİ25HABER / ERZURUM - Bu yılın Ocak-Haziran döneminde 15 teşvikli yatırımın gerçekleştirildiği Erzurum'un yatırım payı, KUDAKA İstatistik Bölgesi'nde yüzde 68.1, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi'nde yüzde 32, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise yüzde 10 olarak kaydedildi. Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki üç büyük şehirde teşvikli yatırım sayısı 58'e ulaştı. 
DOSİAD ANALİZLERİ
Ekonomi Bakanlığı Haziran ayı Teşvik Bülteni üzerinden DOSİAD Analiz Merkezi'nce kaydedilen analizlerde, 2015'in Ocak-Haziran ayları arasında Erzurum'da 15, KUDAKA İstatistik Bölgesi'nde 26, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'nde 47, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise 150 yatırımın teşvik belgesi aldığı belirtildi. Dönemde tek yabancı menşeyli yatırım KUDAKA Bölgesi'nde Erzincan ilinde gerçekleştirildi.
KUDAKA İSTATİSTİK BÖLGESİ
DOSİAD Araştırma Merkezi analizlerine göre, Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin yer aldığı KUDAKA istatistik Bölgesi'nde 26 yatırım teşvik kapsamına alındı. Teşvikli yatırımlar için 1.5 milyar TL harcama öngörüldü. KUDAKA Bölgesi'ndeki teşvikli yatırımlarda istihdam edilecek personel sayısı ise 745 olarak bildirildi.
KUZEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Erzurum ile Birlikte Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır'ın bulunduğu Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesi'nde 6 ayda 47 yatırım teşvik kapsamına girdi. Yatırımlar için yapılan harcama tutarı 1.6 milyar TL'ye ulaştı. Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki Teşvikli yatırımlarda istihdam edilecek kişi sayısı bin 163 kişi olarak açıklandı
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Ekonomi Bakanlığı verileri üzerinden yapılan değerlendirmeye göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde 6 ayda 150 yatırım teşvik belgesine kavuştu. 2.2 milyar TL tutarında harcamanın kaydedildiği teşvikli yatırımların istihdam hacmi ise 4 bin 159 kişi olarak öngörüldü. Doğu Anadolu Bölgesi'nde en çok sayıda teşvikli yatırıma sahip iller, Malatya, Van ve Erzurum oldu.
BÖLGE İLLERİ YATIRIM DAĞILIMI
6 aylık süreçte Doğu Anadolu Bölgesi illeri olan Malatya'da 23, Van'da 20, Erzurum'da 15, Bitlis ve Elazığ'da 14, Bingöl'de 11, Muş ve Ağrı'da 10, Erzincan ve Kars'ta 8, Tunceli'de 6, Hakkari'de 5, Iğdır'da ise 3 yatırım teşvik belgesi aldı. Dönemde teşvikli yatırımlar için en yüksek harcama Erzincan'da yapılırken, teşvikli yatırım kapsamında istihdam hacminin en yüksek olduğu il bin 48 kişiyle Bitlis ili olarak bildirildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.