Marka kayak merkezlerinin bulunduğu kentler, kar ve buzdan yapılan sanat eserleriyle milyonlarca turisti ağırlamayı başarıyor...
ATAĞA KALKMASI GEREKEN ERZURUM İSE YERİNDE SAYIYOR
Gerek dünyanın en uzun pistleri gerekse doğal güzelliğiyle dikkatleri üzerine çeken Palandöken Kayak Merkezi'ne sahip olan Erzurum ise tanıtım ve organizasyon anlamında yerinde saymaya devam ediyor. 2011 Kış Oyunları'yla yıldızı parlayan kentte tanıtım anlamında hiç bir şey yapılmaması da deyim yerindeyse her geçen gün kan kaybına neden oluyor.
KARDAN HEYKELLER, BUZDAN KALELER
Dünyanın sayılı kayak merkezlerine sahip olan Çin'in Harbin kenti ve Rusya'nın başkenti Moskova yapılan festivallerle dünyadaki bir çok merkeze de örnek teşkil ediyor. Her yıl milyonlarca turistin akın ettiği bu kentlerde turistler sadece kayağın değil eğlencenin de tadına varıyor. Yılın büyük çoğunluğunu eksi 40 derece soğukta geçiren bu kentler kar ve buzdan adeta yeni şehirler inşa ediyor? Kayağa ilgi duymayan turistler bile sırf bu sanat eserlerini görmek için bu kentlere akın ediyor ve milyon dolarlar harcayarak ülkelerine geri dönüyor.
YAZ-KIŞ HAYALET ŞEHİR
Kış turizmi için önemli imkanlara sahip olan Erzurum ise bu imkanları bir türlü fırsata çeviremiyor. Belediyelerin yılın büyük çoğunluğunu kar altında geçiren kentte yaz aylarına yönelik projeler planlaması, eğlence merkezlerinin yapılmaması da kentin kış turizminde bir adım dahi olsa ileri gitmesini engelliyor. Mesaisi biten vatandaş evine gidiyor, esnaf akşam 20:00'de dükkan kapatıyor. Binlerce üniversite öğrencisi ders bitiminde yurdun yolunu tutarken, Kayak için Palandöken'i tercih eden turist ise kent merkezini görmeden ülkesine geri dönüyor.