Mehmet Sekmen, gençlerin kendilerini iyi yetiştirmeleri ve değerlerine sahi çakmaları gerektiğine vurgu yaptı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - 81 İl Öğrenci Meclisi Başkanının katılımıyla Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan 12. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi Özel Birleşimi'nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gençlerin kendilerini iyi yetiştirmeleri ve değerlerine sahi çakmaları gerektiğine vurgu yaparak," 81 vilayetimizden seçilerek Erzurum'da ağırladığımız, milletimizin geleceği olan, sevgili genç kardeşlerim , kendinizi iyi yetiştirin. Sizler, bu ülkede önemli makamlara geleceksiniz. Ama bilin ki, bir milletin gençliği, o milletin değerlerine sahip çıkarsa, o değerleri yaşar ve yaşatırsa o zaman bir mana ifade edebilir." dedi.
GENÇLER, DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKINIZ, KENDİNİZİ İYİ YETİŞTİRİNİZ
Gençliğin önemine ve değerlerine sahip çıkması gerektiğine dikkat çeken Başkan Sekmen, "Öncelikle şunu ifade edeyim ki; sizler bizim en kıymetli varlıklarımızsınız. Bu milletin geleceği sizlerin omuzlarında. Asla, 'Ben ne yapabilirim, ne edebilirim?' demeyin. Ecdadımız sizin yaşlarınızda, yani 16-17-18 yaşlarında, savaşlara gittiler. Liseli öğrenciler Erzurum'da Tabyalara silah, mermi, erzak taşıdılar. Asla, 'Benden ne olur?' demeyin. Sizler gelecekte önemli makamlara geleceksiniz.Ama bilin ki, bir milletin gençliği o milletin değerlerine sahip çıkarsa, o değerleri yaşar ve yaşatırsa o zaman bir mana ifade edebilir." diyerek, başka milletlerin değerlerini ve kültürünü taklit ederek hiçbir milletin, hiçbir yere gelmesinin mümkün olmadığını belirtti.
BU MİLLET, BİR ASIR EVVEL DÜNYANIN SAYILI 3 DEVLETİNDEN BİRİYDİ
Türkiye Öğrenci Meclisi üyelerine önemli uyarı ve nasihatlerde de bulunan Başkan Sekmen şöyle konuştu; "Bir millet değerlerini günün bilimiyle, ilmiyle mücehhez kılabilirse bir şey yapabilir. Kendine güvenen, kendine güvenebilmesi içinde değerleri olan gençlerin olması lazım. Bunun için kıymetli genç kardeşlerim; bu değerler arasında inancımız, örf ve adetlerimiz, gelenek ve göreneklerimiz var. Bunların yansıra, kendini iyi yetiştiren, okuyan, uzmanlık alanı ne ise o alanda kendisini fevkalade bir noktaya taşıyan, dünyanın neresinde olursa olsun o uzmanlık alanındaki bilgileri derleyip toparlayan, özümseyen birer fert olmak zorundayız. O zaman başarılı olabiliriz. Bir asır evvel bu millet dünyanın sayılı 3 devletinden biriydi. Sevgili gençler, tekrar dünyanın sayılı 3 devletinden biri olmak için çok çalışacağız. Biz, 'Bu memlekete ne yapabiliriz, ne yapmamız lazım?' diye düşüneceğiz, el ele verip memleketimizi, milletimizi kalkındırmak için çalışacağız. Ayrım yapmak yok, biz kardeşiz! Bölünmeyeceğiz, parçalanmayacağız, bir birimizin haklarına saygı duyarak, birbirimizi kucaklayarak, birbirimizi kardeş kabul ederek hep beraber memleketimizi, milletimizi kalkındırmak için gayret göstereceğiz."
BÜYÜK DEVLET OLMANIN GEREKLERİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ
Geçlerin kendine güvenerek, ayrım yapmadan, birlik ve beraberlik içerisinde milletimizi ve memleketimizi kalkındırmak için el ele vererek çalışmaları gerektiğini kaydeden Başkan Sekmen, "Gençler biz size güveniyoruz. Geleceğe sizleri en iyi şekilde hazırlamak için çalışıyoruz. Çok daha hızlı hareket etmemiz lazım. Geri kalırsak neler yaşayacağımızı etrafımızdaki ülkelerden görüyoruz. Türkiye hızla gelişiyor. Türkiye şu anda iletişim teknolojisindeki fiber optik kablolar bakımından Almanya'nın da, Fransa'nın da, Avrupa'nın da önünde. Gayret edersek, Allah'ın izniyle hepsini geçeriz. İnsanın yapamayacağı, ölüme çare bulmak hariç, hiçbir şey yok, yeter ki azmedelim ve gayret edelim. Bizim ecdadımız, gemileri karadan yürüterek denize indirdi. Biz böyle bir milletiz. Bizim bir olmamız, birbirimize kenetlenmemiz, ilerlememiz, milli gelirimizi 20-30 bin dolarların üzerine çıkartmamız lazım. Bunu birlikte, beraber yapacağız. Bunun için kendinize güvenin, kendinize olan güveninizi en yüksek seviyeye çıkartın. Ama, tabii ki kuru kuruya lafla değil, en az 2-3 dil bilin, uzmanlık alanında kendinizi geliştirin. Matematikçiyseniz, en iyi matematiği siz bilin, edebiyatçıysanız, en iyi edebiyatçı siz olun ki, uzman olduğunuz alanda size laf söyleyecek kimse olmasın. Hepinize olan güvenimiz, itimadımız tamdır. Birileri, bir yerlerde oturup, kavga etsinler, okumasınlar, okullar kapansın, geri kalsınlar, bizde onlara mal satalım, sömürelim diye düğmelere basıyorlar. Ama artık biz dışarıya mal satan, üreten ve milletimizi müreffeh bir konuma getiren, ayrıca da dünyanın neresinde olursa olsun, hangi ırktan, hangi mezhepten olursa olsun, garip varsa, mazlum varsa, sıkıntıda olan varsa ayrım yapmadan koşmak zorundayız, oralara da yardım eden olmak zorundayız. Büyük devlet olmak bunu gerektirir." ifadelerini kullandı.