Gündem Haber Girişi : 16 Şubat 2015 23:27

Piste çakıldı... aylarca hastanede yattı... ama yılmadı: Samet Karta zirveye atladı...

Piste çakıldı... aylarca hastanede yattı... ama yılmadı: Samet Karta zirveye atladı...
Erzurum'da 2010 yılında hayatında yaptığı ilk atlayışta 95 metreden yere çakılarak yaralanan milli sporcu Samet Karta, 4 yıl aradan sonra Amerika'da düzenlenen Kayakla Atlama yarışmalarında, birinci olarak büyük bir başarıya imza attı.
Levent AKPINAR'ın haberi...

EKSİ25HABER / ERZURUM
- Erzurum'da 2011 yılında düzenlenen Vıp Continaltal Cup yarışmalarının provasında başarılı bir atlayış gerçekleştiremeyerek piste çakılan ve vücudunun bir çok yerinde kırıklar oluşan Kayakla Atlama Milli Takım sporcusu Samet Karta, bugün önemli bir başarıya imza attı. Talihsiz kazanın ardından kayakla atlama sporunu bırakması için baskılara maruz kalan Karta, dört yıl boyunca yılmadan çalıştı ve hedeflerinden birine ulaştı. Geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen dünya24. FIS CUP yarışlarında Türkiye'yi temsil eden Karta, yaptığı başarılı atlayışlarla bir çok katagoride şampiyonluk elde etmiş rakiplerini geride bırakarak birinci oldu. Karta bu önemli dereceyle kıtalararası yarışmalara katılmaya hak kazandı.
Kayakla Atlama yarışlarında birinci olan ilk Türk sporcu olarak da tarihe geçen Karta, olimpiyatlar yolunda da önemli bir adım atmış oldu. 8 ülkeden 32 sporcunun katıldığı FIS yarışlarında büyük başarı elde eden21 yaşındaki  Karta, "Ben ve arkadaşlarım büyük bir başarıya imza attık. Birincilik kürsüsüne çıkıp bayrağımızı ABD'de göndere çektirdik. Bundan daha büyük bir mutluluk olamaz" dedi.  Karta'nın antrenörleri  ise 2011'de büyük bir kaza geçiren ve yılmadan çalışıp, başarı kazanan Karta'yı tebrik ettiler. 2011'deki o üzücü kazanın ardından yakınlarının kayakla atlama sporunu bırakması için baskı yaptığı Karta'nın şimdiki hedefi ise  kıtalararası şampiyonada da derece alıp, kayakla atlama dünya şampiyonasında  Türkiye'ye önemli başarılar kazandırmak. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.