Gündem Haber Girişi : 06 Aralık 2015 23:42

Korkut: Büyüyerek ilerliyoruz...

Korkut: Büyüyerek ilerliyoruz...
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, belediyecilik alanında yaptıkları çalışmaları, gelinen noktayı Güneş Vakfı konferans salonunda anlattı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, belediyecilik alanında yaptıkları çalışmaları, gelinen noktayı Güneş Vakfı konferans salonunda anlattı. Vakfın geleneksel Cuma sohbetlerinin konuğu olan Ali Korkut, yollarına gelişerek, büyüyerek devam ettiklerini söyledi. 35 milyon bütçeden 103 milyonluk bütçeye ulaştıklarını anımsatan Korkut, "Erzurum merkezini çağdaş, tarihi değerleriyle uyumlu bir yapıya taşıyoruz. İlçeyi bütün olarak planlıyoruz, bütünü bozmayan anlayışla ilerliyoruz" dedi. 
Erzurum kültürüne önemli katkıları bulunan, Türk Cumhuriyetleriyle Erzurum bağını kurma noktasında önemli çalışmalara imza atan Güneş Vakfı'nın geleneksel Cuma sohbetlerinin bu haftaki konuğu Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut oldu. Vakıf Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan'ın davetiyle çalışmalarını anlatan Ali Korkut, hedeflerinin büyük olduğunu, önemli mesafeler aldıklarını söyledi. Müstesna bir dinleyici grubuna sunum yapan Ali Korkut, 35 milyon lira bütçesinin yüzde 93'ünü personel giderlerine harcayan bir belediyeden kentsel dönüşümde çığın açan bir yapıla ulaştıklarını hatırlattı.
Erzurum'un önemli sorununun yapılaşma olduğunu belirten Ali Korkut, "2009'da göreve geldiğimde belediyecilik alanında hiçbir yapılanma bulunmuyordu. Personel sayımızı 830'dan 167'ye indirdik. Kentsel dönüşümü başlattık, tarihi eserleri insanla buluşturan projelere başladık. Şükür çok yol aldık. Şimdi 100 milyonu geçen bütçemiz, onlarca park, bahçe, yeşil alan ve kentsel dönüşümde, tarihi değerlerimizin gün yüzüne çıkaran projelerimizle önemli işlere imza attık. Erzurum'a Yakutiye Kent Meydanını kazandırırken şehrin ilk meydanını yapmıştık. Murat Paşa Camii ve Hamamı çevresi, Gümrük Hanı, Hamamı Çevresi ve Gürcükapı Meydan projelerimizle şehrin imajını, görünümünü değiştiriyoruz" dedi.
Ali Korkut, kentsel dönüşümde yeşil ve yaşam alanının ön planda tutulduğunu ifade ederek "Habibefendi mahallesinde modern bir yapı yükseliyor, 12 dönümde binalar yükselirken, site içerisine 30 dönüm büyüklüğüne yeşil yaşam alanları oluşturuluyor. Bu bizim getirdiğimiz bir anlayıştır. Şehrin merkezinde her noktada bir imzamızı göreceksiniz. Bizim anlayışımız bu. Değişim, ama özünden köklerinden yükselerek ve tarihi değerlerini koruyarak. İşte İstanbul Kapı, Yakutiye Meydanı, Murat Paşa Camisi ve Hamamı çevesi, Boyahane Camii ve Hamamı çevresi, Gürcü Kapı Camii çevresi projesi, Gümrük Hanı, Hamamı Meydan projesi bizim anlayışımızdır.
Üç Kümbetler Projemiz 100 milyon lira kamulaştırma ödediğimiz, 150 bin metrekare alanın kötü yapılaşmadan temizlendiği, bahara yapımına başlanacak en gözde projemiz. İnşallah Erzurum'un çehresini değiştireceğiz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.