Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından "Hayır Çarşısı" projesi hayata geçiriliyor...
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum'da hastalık sebebiyle çalışamayan, gelir sahibi olamayan, engelli, yetim, öksüz, alt gelir grubuna sahip insanların ihtiyaçlarına bir nebze de olsa katkı sağlayabilmek için Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından "Hayır Çarşısı" projesi hayata geçiriliyor.
Erzurum'da ticaretle uğraşan esnafımızın sezon sonu, serisi bitmiş, defolu ancak kullanılma imkanı bulunan her türlü uzun ömürlü tüketim eşyaları ile iş değişikliği, taşınma, çocukların büyümesi veya başka sebeplerle elden çıkarma ihtiyacı hissedilen ancak tüketim ömrünü henüz tamamlamamış her türlü dayanıklı tüketim eşyalarının ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı proje için çarşı konseptine uygun mekan tefrişi yapıldı.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen'in eşi Gülay Sekmen hanımefendi ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi'nin eşi Müyesser Kiremitçi hanımefendi, Hayır Çarşısı için dizayn edilen Yeğenağa İş Merkezi'nde incelemelerde bulunarak tavsiyelerini aktardı. Projenin Erzurum için büyük bir ihtiyacı karşılayacağını belirten Gülay Sekmen hanımefendi, toplumda var olan dayanışma duygusunun da bu proje ile zinde kalacağını ve birçok ihtiyaç sahibinin yarasının sarılacağını belirtti. Başka şehirlerde faaliyet gösteren yardım kuruluşlarıyla da işbirliği içinde olmanın önemine değinen Sayın Sekmen, projenin uygulanma safhasında birçok gönüllünün de projeye gerek maddi gerekse de manevi desteği olacağına inandığını söyledi.
Proje nasıl uygulanacak?
Hayır Çarşısı'na bağışlanan tüketim eşyaları, bir tutanakla bağışçıdan teslim alınacak. İkinci el eşyaların gerekli temizlik ve onarım işlemi yapılacak. Ürünler barkotlanmak suretiyle kayda alınacak. İhtiyaç sahiplerinin Beyaz Masa'ya müracaatlarının akabinde talepte bulunan kişiyle ilgili gerekli ihtiyaç araştırması yapılacak. Araştırmayı yapan ekibin raporu doğrultusunda ihtiyaç sahibi Hayır Çarşısı'na davet edilerek, ihtiyaçlarının karşılaması sağlanacak.
Hayata geçirilen proje ile; Toplumumuzda var olan dayanışma duygusunun zinde tutulması, yoksulluk sebebiyle oluşan sosyal problemlerin önüne geçilmesi, az gelirli ailelere yapılan katkı sayesinde ailelerin gelirlerini çocuklarının eğitimine harcamasının sağlanması, ikinci el ürünlerin değerlendirilmesiyle kaynak israfının önlenmesi hedefleniyor.