Spor Haber Girişi : 04 Temmuz 2024 23:28

Erzurum 2025 Avrupa Kış Sporları Başkenti adayı oldu...

Erzurum 2025 Avrupa Kış Sporları Başkenti adayı oldu...
2025 Turizm Başkenti seçilen Erzurum, 2025 Avrupa Kış Sporları Başkenti olmak için Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu (aces)e resmi adaylık başvurusunu yaptı...

LEVENT AKPINAR'IN ÖZEL HABERİ

 

EKSİ25HABER / ERZURUM - 2011 Üniversiade, 2017 EYOF gibi kış spor oyunları başta olmak üzere bir çok organizasyona ev sahipliği yapan Erzurum, 2025 Avrupa Kış Sporları Başkenti olmak için Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu (aces) resmi adaylık başvurusunu yaptı. 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor A.Ş tarafından aces'e yapılan başvuru kabul edildi. Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu tarafından bir heyetin 2-4 Eylül tarihlerinde Erzurum'a gelerek, kentte incelemeler yapacağı öğrenildi. Adaylık sürecinde yapılacak olan çalışmalar Erzurumspor A.Ş tarafından yürütülecek.

 

EN GÜÇLÜ ADAY ERZURUM

 

Dünyada İsviçre ve İtalya gibi kış sporlarında marka olan ülkelerde bir çok şehrin Avrupa Kış Sporları Başkenti olmak için aday olduğu öğrenildi. Erzurum ise bugüne kadar ev sahipliği yaptığı kış spor organizasyonları, Palandöken ve Konaklı gibi dünya markası haline gelen kayak merkezleriyle bu şehirler arasında en güçlü aday olarak adından söz ettiriyor. 

 

DÜNYA DA İLK DEFA BİR ŞEHİR BU ÜNVANI ALACAK

 

Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri federasyonu (aces) bugüne kadar bir çok şehre Dünya Spor Başkenti, Avrupa Spor Şehri, Avrupa Bisiklet Başkenti gibi ünvanları kazandırdı. Federasyon bünyesinde ilk defa dünyada bir şehir dünya kış sporları başkenti unvanı alacak... Başkent ünvanı alan şehrin belediye başkanı Avrupa Parlamentosu'nda (Brüksel) düzenlenecek törenle ödülünü alacak. 2025 yılı içerisinde kış sporlarına yönelik spor takvimi düzenlenecek ve Uluslararası Kongre veya Uluslararası Spor Yarışmalarına ev sahipliği yapılacak. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.