Erzurum Palandöken Belediyesi tarafından yayımlanan 'Beyazşehir Palandöken' dergisinin 8. sayısı çıktı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum Palandöken Belediyesi tarafından yayımlanan 'Beyazşehir Palandöken' dergisinin 8. sayısı çıktı. Şehirdeki edebiyat-tarih ve kültür alanındaki boşluğu dolduran dergi ikinci yılının 8. Sayısını okurlarıyla buluşturdu.
Üç ayda bir yayımlanan derginin son sayısında yine şehrin kültürüne, manevi dinamiklerine, tarihine ve edebiyatına ışık tutan konular yer alıyor. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar'ın maddi ve manevi destekleri ile imtiyaz sahipliğini üslenmesinin ardında Belediye Başkan Yardımcısı ve derginin editörlüğünü üstlenen Muzaffer Taşyürek yönetimindeki 'Beyazşehir Palandöken' dergisi, ikinci yılının 8. Sayısında da kapak ve dosya konuları ile yine beğeni toplamaya devam ediyor.
ERZURUM KÜLTÜR TARİHİNE ÖNEMLİ KATKI SUNUYORUZ
Bize sadece cadde,kaldırım,beton yapılaşma lazım değil.Şehrimizin tarihi ve mütefekkirleriyle,gönül sultanlarıyla,aydınlarıyla,devlet adamlarıyla ardında çok büyük birikim miras bırakmış sosyoloji,felsefi,argümanları olan bir kent olduğunu söyleyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Çünkü "Şehr-i Mübarek" olarak anılan bu topraklarda doğan ve bir vesileyle başka diyarlara göçmüş olan hemşerilerime tarihlerini,kültürlerini,bu topraklarda doğmuş ve ülkeye hizmet etmiş yaşayan ve ebediyete göçmüş şahsiyetlerimizi hatırlayıp,tanıdık. Bu şehir de yaşayanların Erzurum topraklarında oluşmuş medeniyetimizi iyi öğrenmelerini istiyorum.Bize sadece cadde,kaldırım,beton yapılaşma lazım değil. Şehrimizin tarihi ve mütefekkirleriyle,gönül sultanlarıyla,aydınlarıyla,devlet adamlarıyla ardında çok büyük birikim miras bırakmış sosyoloji,felsefi,argümanları olan bir kent. Bu şehir,köklü bir tarih ve medeniyet mirasını taşımaktadır.Ahlak,sanat,siyaset,felsefe,dini alanlarda bu topraklarda düşünce üretmiş eserler ortaya konulmuştur.Erzurum; mabediyle,mektebiyle,çarşısı,imareti,zaviyesi,şifahanesi,hanı,hamamı,köprüsü,çeşmesi ve insanın hayatını rahatlatacak diğer hizmet kurumluarıyla oluşmuş kadim bir şehirdir. Omuzlarımıza yüklediğimiz görev sadece şehrin alt yapısı ve fiziki imarı değil,asırların bize bıraktığı ve omuzlarımıza yüklediği bir miras daha var o da Erzurum'un tarihi mirası? Bu mirası korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak. Bu mirası bize bırakan ecdadı vefayla anmak ve tanıtmak? Palandöken Belediyesi olarak bu zor göreve talip olduk ve Beyazşehir Palandöken dergimizle sekiz sayıdır bunu yaptık. Ülkemizin ve şehrimizin akademisyenlerimizin, araştırmacıları, yazarları, şairleri tarafından kaleme alınan onlarca makale,inceleme-araştırma yazısı,deneme ve şiirlerle Erzurumluluk bilincinin uyanmasına şehir ruhunun uyanmasına ve bu mübarek topraklara dikkat çekmesine vesile olduk. Bu duygu ve düşüncelerle; birbirinden güzel,birbirinden farklı konular ve baskı ile sizlere ulaştırılan "Beyazşehir Palandöken" dergimize emeği geçen herkese bir kere daha teşekkür ediyorum" dedi.