Gündem Haber Girişi : 26 Ekim 2015 15:36

Aslı Nemutlu davasında karar...

Aslı Nemutlu davasında karar...
Antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarpınca hayatını kaybeden Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili davada, sorumlular 2.5'ar yıl hapis cezası aldı.
Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde 12 Ocak 2012'de antrenman yaptığı sırada pist kenarındaki tahta kar perdelerine çarparak yaşamını yitiren Aslı Nemutlu davasında karar açıklandı.  Davada eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde 12 Ocak 2012 tarihinde antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarpınca 17 yaşında hayatını kaybeden Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili davada, karar açıklandı. Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi, Türkiye Kayak Federasyonu eski Başkanı Özer Ayık ile Kayak İl temsilcisi Nevzat Bayraktar'a 2.5'ar yıl hapis cezası verdi.
Nemutlu'nun ölümü ile ilgili, aralarında eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Gençlik Hizmetleri ve Spor eski İl Müdürü Fatih Çintimar, İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik'in de bulunduğu toplam 16 görevli hakkında 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Sanıkların bir bölümü için 'Taksirle ölüme neden olmak' suçundan 2-6 yıl, diğer bölümü için de 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi. Yargılama aşamasında Aslı Nemutlu'nun öldüğü pistte 3 kez yapılması kararlaştırılan keşif bir türlü gerçekleşmeyince, Ankara 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nin görevlendirmesi ile bilirkişi raporu hazırlandı. Hazırlanan 3'üncü bilirkişi raporunda, TKF eski Başkanı Özer Ayık'ın birinci derece kusurlu, antrenörler Fidan Kırbaç Özbakır ile Recep Süleyman Dilik, pist şefi Ahmet Demir, federasyon gözlemcisi Nevzat Bayraktar ve yarışma müdürü Ahmet Muhtar Kurt ise tali kusurlu bulundu.
4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen 17. duruşmada anne Ayşe Elerman Nemutlu, baba Ahmet Metin Nemutlu, avukatları ve sanık avukatları hazır bulundu.

DAVA KARARA BAĞLANDI

Karar duruşmasında eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın, takdiren ve teşdiden 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanığın yargılama sırasındaki tutumu, cezanın geleceği üzerindeki etkileri takdiri indirim nedeni kabul etmek suretiyle verilen cezadan TCK'nın 62. madde gereğince 1/6 oranında indirim yapılarak, 2 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanığa ekonomik ve diğer şahsi halleri göz önünde bulundurularak takdiren 1 gün karşılığı 20 TL'den hesaplanarak 18 bin 200 TL adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi.

Antrenörler; Recep Süleyman Dilik ile Fidan Kırbaç Özbakır, TKF eski Genel Sekreteri Ahmet Muhtar Kurt, Konaklı Kayak Merkezi pistlerinden sorumlu Ahmet Demir ve mekanik işlerinden sorumlu Ebubekir Urhan ise 1 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargılanan 9 kamu görevlisi ise beraat etti.

Mahkeme sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan Aslı Nemutlu'nun annesi Ayşe Elerman Nemutlu ve baba Ahmet Metin Nemutlu, suçlanan sanıkların meslekten ihraç edilmelerini talep ettiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.