Federal Savcılığın yürüttüğü soruşturmaya ilişkin Almanya Meclisi'nde bilgi veren hükümet yetkilileri, "Toplam 20 suçlanan kişi ve bilinmeyen şüpheliler hakkında Türk hükümetinin direktifiyle, Gülen yapılanması üyelerini izleyerek casusluk faaliyetlerinde bulundukları iddiasıyla soruşturma yürütülmektedir" demişlerdi.
"FETÖ UYARISI" SUÇ!
15 Temmuz sonrası 5 bini aşkın FETÖ mensubu Almanya'dan siyasi oturum izni almıştı. Bu örgüt üyelerinin Almanya'da Müslüman cemaatlerin içine sızmasını ve Türkiye karşıtı faaliyetlerde bulunmasını önlemeye çalışan DİTİB, Türkiye'yi uyardı. FETÖ ile ortak çalışan Almanya İstihbaratı BND, bu uyarıyı bir suç olarak kabul ederek DİTİB ve bağlı cami imamlarının bir kısmı savcılığa iletildi. Almanya Federal Savcılığı da DİTİB'in ihbarını suç kabul ederek soruşturma başlattı.
SİYASİLERE BASKI
Alman istihbaratının koruduğu FETÖ mensupları, ayrıca bu ülkede yıllardır ilişkide oldukları ve destek verdikleri siyasiler üzerinden DİTİB için baskı yapıyor. Kendileri hakkında istihbarat yaptığını iddia eden FETÖ'cüler, camileri ele geçirmek ve Almanya'daki Müslümanlar üzerinde hakimiyet kurabilmek için başta Hristiyan Demokrat Birlik Partisi olmak üzere pek çok siyasiyi devreye sokuyor. Bu baskılardan etkilenen İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Ole Schröder, konuya ilişkin federal eyaletlerin DİTİB'in dini bir topluluğa şart koşulan kriterleri yerine getirip getirmediğini sorgulaması ve imamların bu tür bir özel korumaya sahip olup olmadıklarının araştırılmasını istedi.
FETÖ'DEN AYNI YÖNTEM
Almanya'da Türklerin en yoğunlukta yaşadığı 3 bölgedeki 11 caminin imamlığını isteyen FETÖ mensupları, aynı yöntemi diğer Avrupa ülkelerinde de izliyorlar.
21.07.2017 13:31:20