Sayıştay denetimi ortaya çıkardı: Tahsisler iptal...

Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, Sayıştay denetimi sonucunda müfettişlerin ortaya çıkardığı bir takım yanlışlıkların düzeltilmesi yönünde kararlar aldı.

EKSİ25HABER / Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, Sayıştay denetimi sonucunda müfettişlerin ortaya çıkardığı bir takım yanlışlıkların düzeltilmesi yönünde bir takım kararlar aldı. Sayıştay müfettişlerince yapılan denetlemede belirlenen eksikliklerin giderilmesi ve uygun sözleşme yapılmadan kiralanan taşınmazların tahsislerin durumu dün meclis gündemine geldi. Yapılan görüşmelerde, usule uygun olmayan 3 ayrı tahsisin iptaline karar verildi.
Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Ömer Faruk Yıldırım başkanlığında toplanan belediye meclisi, Sayıştay denetiminde ortaya çıkan yanlışlıkları da gündeme aldı. Tıpkı parkomatlarda olduğu gibi ERTANSA'ya verilen bazı taşınmazların usulü uygun devredilmemesi nedeniyle ortaya çıkan yanlışlıkları görüşen meclis üyeleri, tahsislerin iptal edilmesini kararlaştırdı.
Meclis, ilk olarak Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hasırhan İş Merkezi'nde Erzurum İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneğine (ERZİMDER) ihalesiz verilmesiyle ilgili yapılan yanlışlığın Sayıştay denetiminde ortaya çıkmasını görüştü. Meclis, Sayıştay raporunda belirtildiği gibi, tahsisin iptaline karar verdi.
Belediye Meclisi, bir başka usule aykırı tahsisin iptal kararını da Yeğenağa İş Merkezi'nin hemen yanı başındaki parkla ilgili verdi. Yine ERTANSA'ya bin TL bedel karşılığında işletme hakkı devredilen parkla ilgili olarak Meclis kararındaki proje hazırlanması şartının yerine getirilmediği gerekçesiyle tahsisi iptal etti.
Yıldızkent'te park alanı, akaryakıt istasyonu ve otopark alanının 10 yıllığına ve beş bin TL bedelle ERTANSA'ya devredilmesiyle ilgili tahsis de Meclis kararındaki proje hazırlanması şartının yerine getirilmemesi yüzünden iptal edildi.

12.09.2013 01:19:11