Rusların gözdesi Palandöken oldu...

Kış döneminde artan turizm hacmini değerlendiren Turk Health Tourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök, Türkiye'nin kış turizminde yıldızının parladığını söyledi.Kök, Rus turistlerin en çok Erzurum Palandöken'i tercih ettiğini ifade etti.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Türkiye coğrafi konumu ve uygun tatil olanakları ile kış turizminde çitasını yükseltiyor.
2004 yılında 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, 2014 itibarıyla Türkiye'ye gelen turist sayısının 4,8 milyon kişiyi aştığını belirten Acıkök, "Kış turizminin de etkisiyle 2015 beklentileri yükseldi. Türkiye artık Avusturya, İsviçre ve Fransa gibi önemli kış turizmi merkezleri ile yarışır hale geldi. 2015'te turist hacmi beklentisi 5 milyondan fazla. Kış turizmi şüphesiz bu rakamın içinde göz ardı edilemez bir yer tutacak " dedi. 
Avrupa ve Rusya başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinden de gelen turist sayısının arttığına dikkat çeken Turk Health Tourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök, Son yıllarda Erzurum başta olmak üzere devlet yatırımları bu potansiyeli açığa çıkarmaya yönelik olarak sürdürülüyor. Özellikle son 2 yılda yatırımlar semeresini verdi. Rus ve Avrupalı turistler kış turizmi için Türkiye'yi tercih ediyor, özellikle Rus turistler Erzurum Palandöken ve Bursa Uludağ'a geliyorlar"diye konuştu.

20.02.2015 18:57:53