“1 Haziran'da açılabilir derken bir ihtimalden söz ediyoruz. Elbette açılabilir 1 Haziran'da. Yani bu Bilim Kurulu'nun, Sağlık Bakanlığı'nın tablolara, verilere bakarak ortaya koyacağı duruma bağlı. Bundan dolayı da eğer koşullar çok olumlu giderse ki öyle gidiyor. Devletimiz bütün tedbirleri son derece aktif bir şekilde alıyor. Bütün bu tedbirleri de Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde her hafta değerlendiriyoruz. Bu değerlendireler sonucunda da her bakanlık diğer bakanlıklar ile ilgili ilişkili olan konularını paylaşıyor. Örneğin, sınav yapılacaksa sınavın dış güvenliği açısından İçişleri Bakanlığı'nın bazı konularda desteği çok önemli, Sağlık Bakanlığı'nın açıklamaları çok önemli. Bu konuyu biz bir istişare içerisinde ele alıyoruz. Eğer koşullar biraz daha riske girmeyelim, biraz daha şartları sıkı tutalım şeklinde gelişirse Haziran'da okullar açılmayabilir, dolayısıyla Eylül'e kayabilir. Bu çerçevede Haziran'da açılabilir demek aslında çok olağan. Eğer koşullar iyi giderse açılabilir ama biraz daha bekleyelim denilirse açılmayabilir.”
Okulların kademeli olarak açılması ihtimaline yönelikte sorulan bir soruyu yanıtlayan Selçuk, “Kademeli olarak geçilebilir derken bunun bir ihtimal olduğunu söylüyoruz. Bu ihtimal çerçevesinde de koşulların seyrine göre eğer çok büyük bir iyileşme ve çok büyük bir rahatlama söz konusu olursa tüm öğrencilere yönelik bir çalışma düşünülebilir ama biraz daha kademeli geçelim, bazı sınıflar, bazı kademeler başlasın öncelikle ki dünyada birçok uygulama var. Örneğin, okul öncesinden başlayan uygulamalar var. Örneğin, mezun sınıflarla ilgili kademeler söz konusu. Sınıfların sabahçı ve öğlenci diye ayrılarak sınıfların öğrenci sayısının seyreltildiği uygulamalar var dünyada. Bütün bunların bugünden ezbere konuşmak doğru değil. Tamamen veriye dayalı olarak konuşmak lazım. Bizim ödevimiz, hangi durum ortaya çıkarsa çıksın bunun tedbirlerini almaktır” açıklamasını yaptı.
Selçuk, sınıf geçme sistemi ile ilgili ise şu bilgileri paylaştı:
“İkinci dönem Mayıs ayı sonuna kadar bir ders işlenmesi söz konusu olmadığı için dolayısıyla not vermede söz konusu değil. Bizim bu şartlarda uzaktan sınav yapıp herkese not verme durumumuz da söz konusu değil. Elimizde ne var? Elimizde birinci dönemin notları var. Birinci dönemin notları geçerli olacak dediğimizde, aslında çocuklarımızın lehine, velilerimizin lehine ne yapabiliriz sorusundan kaynaklandı bu çözüm. Birinci dönemin notlarıyla geçildiğinde örneğin liseye giden bir öğrencimiz söz konusu olsun, bir üst sınıfa nasıl geçecek, birinci dönemin notlarıyla geçecek. Ama bazı öğrencilerimizin notları diğerlerine göre daha düşük. Peki, düşük notla mı geçecek? Evet, düşük notla geçecek. Nasıl geçecek? Sorumlu geçecek. Yılda 3 kez sorumluluk sınavları var. Bu sınavlara girip sorumlu olarak bir üst sınıfa geçtiği derslerin sınavını geçmek durumunda, geçtiğinde o sınıfı tam olarak geçmiş sayılacak. Bir öğrencimiz devamsızlıktan kalmışsa onun sorumlu geçmesi de mümkün değil. İlk 3 sınıfta, öğrencilerimiz yine bir üst sınıfa geçecek ancak çeşitli nedenlerden ötürü aileler derse ki, benim çocuğumun ay olarak yaşı daha küçük şu şu nedenlerden dolayı ben çocuğumun sınıf tekrarı yapmasını istiyorum derse bir velimiz biz o konuda da gereken çalışmayı yapar, tedbirimizi alırız.”