Küçükler 'Dadaş'ını kaybetti...

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'e hediye etdilen 15 bin TL değerindeki "Ilıcalı Dadaş" isimli at antrenman yaparken sakatlandı. Sağ ön ayağı kırılan Ilıcalı Dadaş, daha fazla acı çekmemesi için boynundan iğne vurdurarak yaşamına son verild

Cem BAKIRCI'nın özel haberi...
ADANA'DA 2011 yılında yapılan Geleneksel Atlı Spor Türkiye Şampiyonasında Erzurum'a kupa kazandıran Erzurum Atlı spor Kulübü Başkanı İrfan Dedeoğlu'nun Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'e hediye ettiği 15 bin TL değerindeki "Ilıcalı Dadaş" isimli atı antrenman yaparken sakatlandı. Sağ ön ayağı kırılan Ilıcalı Dadaş,  daha fazla acı çekmemesi için boynundan iğne vurdurarak yaşamına son verildi.

TAKIM HALİNDE ADANA'DA BİRİNCİ OLMUŞTU

Adana'da birinci olan ve Erzurum'a birincilik kupasını kazandıran Ilıca Atlı spor Kulübü, şampiyonluk kupasını geçtiğimiz 12 Aralık 2011 günü Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler`e vermişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler ise takımı 10 TL'lik primle ödüllendirmişti.

 BAŞKAN KÜÇÜKLER'E HEDİYE EDİLMİŞTİ

Erzurum Atlı spor Kulübü Başkanı İrfan Dedeoğlu'da,  Ata Sporu cirit takımına desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçüklere 15 bin TL değerindeki "Ilıcalı-Dadaş" isimli atı hediye etmişti.

 ANTRENMANDA SAĞ ÖN AYAĞI KIRILDI

Erzurum Atlı spor Kulübü Başkanı İrfan Dedeoğlu,  Ilıcalı Dadaş'ın cirit sahasında antrenman yaptığı sırasında sağ ön ayağının kırıldığını söyledi..

Başkan Dedeoğlu,"Biz de veteriner hekimin bilgisi doğrultusunda ayağı kırılan Dadaş'a iğne vurdurup uyutularak ölümünü bekledik. ?Ilıca-Dadaş' ın ölümü bizi de derinden üzdü. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Küçükler'in üzülmemesi için haberdar etmedik. " dedi.

 "KIRILAN AYAK AT'IN ÖMRÜNÜ BİTİRİR"

 Öte yandan Veteriner Hekim Dr. Barış Özer, "Atların ayakta durabilmeleri için ön iki bacağına, koşmak için ise dört bacağına birden gereksinimleri vardır. Atlar,  hiçbir zaman ağırlığını dört bacağına eşit olarak yaymaz. Her zaman ön iki bacağa daha fazla yük biner. Bu nedenle atlarla karşılaşılan kırıklar çoğunlukla ön bacaklardadır. Atlar yatarken ön ayakları üzerinde doğrularak ayağa kalkarlar. Kırık bacağı üzerinde ayağa kalkmayan atın yerde kalması veya tedavi amacıyla yerde yatırılmaya çalışılması at için hem ıstıraptır hem de başka hayati tehlikeler doğurur. Alçıya alınmış,  vidalar veya metal parçalar yerleştirilmiş bacakları üzerinde at gereken sabrı hiçbir zaman gösteremez. Biran önce kalkmaya çalışır. Bunun içinde atların bu tür kazalar sonrası daha fazla acı çekmemesi için yapılabilecek en güzel şey hayvanın hayatına son vermektir"dedi.

(KAYNAK: PALANDÖKEN)


YORUMLARYORUM YAZIN

17.07.2013 02:33:05