Gülen'den MGK kararlarına ilk yorum: Tansiyonu düşürmek lazım...

MGK belgelerinin ardından sessizliğini koruyan Fethullah Gülen, ilk kez açıklama yaptı.

EKSİ25HABER / ERZURUM - MGK belgelerinin ardından sessizliğini koruyan Fethullah Gülen, ilk kez açıklama yaptı. Gündemdeki konuları değerlendiren Gülen, kimsenin devletle ve iktidarla savaşma gibi bir niyetinin olmaması gerektiğini söyledi .

FETHULLAH Gülen, 2004 yılındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) belgelerinin basına sızmasının ardından ilk kez konuştu. herkul.org üzerinden açıklama yapan gülen, gündemdeki konularla ilgili önemli mesajlar verdi. Devlet ve devletin başındaki iktidarla savaşma gibi bir niyetlerinin olmadığını söyleyen Gülen, "Bunu öyle göstermek isteyenler, zannediyorum ortada söz getirip götüren fitneciler, fesatçılar mekirciler, keydciler ve hud'acılardır" dedi. 

'TANSİYONU DÜŞÜRMEK LAZIM'

Gülen'in herkul.org'da yayınlanan sözlerinden satırbaşları şöyle: "Hususiyle günümüzde nifak ve şikâkın çok köpürüp durmasına karşılık, tadil edici ve tansiyonu aşağıya çekici ilaç türünden bir kısım pozitif tavır ve davranışlarda bulunmak yeğlenir. Kopma ve parçalanmayı hızlandırmamak için bazıları sineye çekmeli ve karakterleri itibarıyla oldukları yerde durmalılar.  Bir başka Hudeybiye teşbihi 2004-MGK'nın kararıyla alakalıydı: MGK-2004 kararıyla ilgili Hudeybiye teşbihi yaparken, o arkadaşların askerlerle ve o günkü idarede bulunan kimselerle beraber o meseleye imza atmalarını, şartlar ve konjonktürün gereği olarak, tıpkı Efendimiz'in (sallallahu aleyhi ve sellem) bir gaileyi ucuz atlatma adına geriye adım atması gibi ele aldım. Hem de şu cümleyle dedim: "Bazen geriye bir adım atmak, ileriye on adım atma değerindedir." Mesele siyakı ve sibakıyla ele alındığı zaman görülecektir ki esasen orada imza atan arkadaşları korumaya ve mazur görmeye matuf bir ifade tarzıydı o." 

FİTNECİ GAYRETKEŞLİĞİ

"Evet, o sohbette "Kolum kanadım kırıldı!" da dedim;  zira o imzadan sonra birileri, bazı işgüzarlar, o meseleyi uygulayıp durmuşlar, fişler falan olmuş, devam etmiş. Keşke orada Allah'ın izniyle makul atlatıldıktan sonra bu mesele devam etmeseydi; duyduğumda "Kolum kanadım kırıldı!" dedim, bunu da başka türlü anladılar. Bu Hudeybiye örneğinde, MGK'da "imza atanlar"ı, "müşrik" olarak anlamak mümkün müdür? 
Peygamber kim orada? Oysaki orada onlara Peygamber yolunda hareket ediyor gibi bir bakma vardı. Takdir edileceği yerde, yine bir kısım, kara ruhlu, kara düşünceli, kara kalbli, karanlık yaşayan insanlar -keşke öyle olmasaydı- ortada fitne dellalları, bu meseleyi bu şekilde işâa etmek (yaymak) suretiyle toplumun değişik kesimlerini birbiriyle vuruşturma, karşı karşıya getirme gibi bir gayretkeşlik içindeler." 


12.12.2013 02:58:51