Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstiyorlar ki Tayyip Erdoğan meydanı bize bıraksın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 13. Muhtarlar Toplantısı'nda muhtarlara hitap etti.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde  13. Muhtarlar Toplantısı'nda muhtarlara hitap etti.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Geçtiğimiz günl Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından düzenlenen TÜMEXPO 2015 fuarına katıldık ve iş adamlarımızla buluştuk. Birileri bizim her kesimden insanla biraraya gelmemizden rahatsız oluyorlar. Cumhurbaşkanı'nın cumhurla bir araya gelmesinden daha doğal ne olabilir.

"CUMHURİYET BAYRAMINI MİLLETİN EVİNDE KUTLAYACAĞIZ"

29 Ekim'de Cumhuriyet'in yıl dönümünde yine kutlamalarımızı yapacağız. Biz 28 Ekim günü öğle vaktinde yine 81 ilimizden milletimizin katılacağı bir resepsiyon vereceğiz. 81 ilden 10'ar vatandaşımızı burada ağırlıyacağız. Böylece cumhuriyet bayramını milletin evinde kutlayacağız. Böylece 29 Ekim'i milletin kutlayacağı bir tören başlatacağız. 29 Ekim kutlamalarını milletimizle bütünleşmiş bir biçimde bir ruha kavuşacak. 

Şu anda 14 ilimizde Cumhurbaşkanlığı makamı adına aşure dağıtımı yapılıyor. Cumhurbaşkanlığı makamı her fırsatta cumhurla bir araya gelmeye devam edecek.

"ONLAR FAŞİSTİN ÖNDE GİDENİDİR"

Avare kasnak gibi ne işe yaradıkları belli değildir. Bunların ülkeye faydaları olmadığı gibi demokrasiye de tahammülleri de yok. Onlar faşistin önde gidenidir. Onların bize düşmanlıkları bizim milletimizin istediklerini dile getirmemizden ve ülkeyi milletle beraber yönetmemizden kaynaklanıyor.

"İSTİYORLAR Kİ TAYYİP ERDOĞAN MEYDANI BİZE BIRAKSIN"

İstiyorlar ki Tayyip Erdoğan meydanı bize bıraksın. Bizde ülkeyi yönetelim ama Tayyip Erdoğan işini yapıyor bu milletin ekmeğini yediği halde iradelerini başka ülkelere teslim edenler acınacak haldeler. Kendi ülkesini başka ülkelere şikayet edecek kadar sefil hale düşenlerin şunu bilmes lazım; diğer tarafta millet var.

"BİR GÜN KALKIP DA TERÖR ÖRGÜTÜNÜ LANETLEMEDİLER"

Türkiyemiz ve milletimiz için en büyük hayallerimiz, hedeflerimiz ve projelerimiz var. Bizim davamız halka hizmet davasıdır. Türkiye istikrar ve güven ortamını 1 Kasım'da daha da kuvvetlendirerek temin edip yoluna devam etmek zorundadır. Bir taraftan barış diyeceksin öbür taraftan sırını dayadığını söylediğin terör örgütü ile her yerde terör estireceksin. Bir gün kalkıp da terör örgütünü lanetlemediler. Sırtını bu terör örgütüne dayayanlara kardeşlerim derslerini 1 Kasım'da vermeyeceksiniz de ne zaman vereceksiniz?

"EN UFAK BİR YORGUNLUĞA, ZAAFİYETE İZİN VERMEYİZ"

Bu bayrak, bu vatan, bu devlet hepimizin geçmişimizi bir olduğu gibi geleceğimiz de bir. En ufak bir yorgunluğa zaafiyete izin vermeyiz. Biz Ensar kültürüyle yetiştiğimiz için bombalrdan kaçan Suriyeli ve Iraklı kardeşimize, Müslüman-Hristiyan diye ayırt etmeden kapımızı açtık. Sadece İstanbul'da 500 bin Suriyeli var. Bütün bunlara göğüs geren Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Ama bunu bile eleştiren siyasetçiler ve kendine aydın diyenler var. Gezi olaylarının, 17-25 Aralık olaylarının yeniden hortlayan terörün ardında hep aynı düşünce var.

"HERKES TERÖRE KARŞI DURUŞUNUN HESABINI VERECEK"

Alçaklıkta sınır tanımıyorlar. Bütün bunlara rağmen ne yaparlarsa yapsınlar, biz bu tarihi dönemde kimin ne söylediğini görüyor ve mahşebi vicdana kaydediyoruz. Vakti saati geldiğinde herkes teröre karşı duruşunun hesabını millet önünde verecek.  Türkiye'nin bugün yaşadığı sorun etnik ve mezhep kökenli bir sorun değildir, terör sorunudur. Benim bölgedeki kardeşim tepksini ortaya koyacaktır. Öleceksek bir kere ama adam gibi ölelim. Bölge insanını teörr örgütü ile özdeş göstermek kadar yanlış bir anlayış olamaz.

"ANKARA'DAKİ SALDIRIYI TERÖR ÖRGÜTLERİ ORTAKLAŞA YAPMIŞTIR"

Kimse bizden rehavet ve terörle mücadeleye ara vereceğimizi beklemesin. 1 Kasım'dan sonra da mücadelemiz devam edecek.Hedef sadece 1 Kasım değil. Operasyonlar devam edecektir. Tüm terör örgütlerine karşı devam edecektir. DAEŞ terör örgütüne bu sabah Diyarbakır'da yapılan operasyona bakın.  Ankara'daki saldırıyı da DAEŞ ve PKK ortak yaptı. Terör örgütünün siyasi partisi ilk gün ne diyor: "Devlet yaptı. Saray yaptı" bunlar Yavuz Hırsız. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır. "Katil devlet" diyorlar bunlar bunun hesabını verecekler. Ankara'daki bombalı saldırı terör örgütleri ortaklaşa yapmıştır. Biz el ele vereceğiz ve bunlar iftiralarının bedellerini çok ağır ödeyecekler. Hiç birimizin bu vatandan başka gidecek yeri yok biz bunu çok iyi biliyoruz. Türkiye hepimiz için müreffeh bir gelecek kuracak kadar güçlüdür.


26.10.2015 13:50:25