BB Erzurumspor TFF kurbanı oldu...

BB Erzurumspor Passolig kurbanı oldu. Taraftarın maçlara girmesi için TFF tarafından Kazım Karabekir Stadyumuna kurulması gereken Passolig turnikeleri için bugüne kadar bir tek çivi dahi çakılmadı.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Geçtiğimiz Mayıs ayında TFF 1. Lig'e çıkması kesinleşen BB Erzurumspor Passolig kurbanı oldu. Taraftarın maçlara girmesi için TFF tarafından Kazım Karabekir Stadyumuna kurulması gereken Passolig turnikeleri için bugüne kadar bir tek çivi dahi çakılmadı. Mavi - Beyazlı ekip kendi evinde oynaması gereken Balıkesirspor maçını Elazığ'da oynadı. Önümüzdeki hafta Erzurum'da oynanması gereken Samsunspor maçı da büyük ihtimalle yine başka bir ilde oynanacak. Aradan geçen 4 ayda kılını dahi kıpırdatmayan Türkiye Futbol Federasyonu'na BB Erzurumsporlu taraftarların tepkisi çığ gibi artarken, yine taraftarlar İstanbul'da ki Erzurum Dernekleri öncülüğünde TFF'yi protesto etmeye hazırlanıyor.

35 STADYUMA PASSOLİG TURNİKESİ KURAN TFF'YE ERZURUM MU AĞIR GELDİ?

Passolig turnikeleri kurulmadığı için iç saha maçlarını dışarıda oynayan BB Erzurumspor'da taraftarlar adeta isyan bayrağını açtı. TFF ise turnikelerin kurulmama nedenini bütçe yetersizliğine bağlıyor. Bugüne kadar 35 takıma Passolig turnikesi kuran TFF, Türkiye'nin en çok taraftarına sahip olan  takımların başında gelen BB Erzurumspor'u adeta görmezden geliyor.

SİYASİLER VE STK'LAR KONUYU CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TAŞIYACAK

Passolig turnikelerinin kurulmaması siyasetçiler başta olmak üzere STK'ları da harekete geçirdi. Bu duruma kayıtsız kalmayan Siyesitçiler ve STK temsilcileri TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in Erzurum'u sabote ettiği iddialarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletecek. Öte yandan çok sayıda taraftarda İstanbul'da faaliyet gösteren Erzurum Dernekleri öncülüğünde TFF'yi protesto etmeye hazırlanıyor.

BİR TEPKİ DE BB ERZURUMSPORLU YÖNETİCİLERE

Taraftarlar ayrıca BB Erzurumspor yönetiminin Passolig turnikeleri konusunda suskun kaldığını düşünerek yönetime de tepki gösteriyorlar. Yönetimin biran önce turnikelerin kurulması için adım atması gerektiğini belirten taraftarlar, "Passolig kartlarımızı alıyoruz. Ancak turnikeler yapılmadığı için takımımız başka ilde oynuyor. Artık takımımızla kendi evimizde buluşmak istiyoruz. Yönetim biran önce gerekli adımları atmalı"diyerek tepkilerini dile getiriyorlar. 


30.08.2017 15:44:44