Adaylık için süreç başlıyor...

Seçim takviminin netleşmesiyle partiler aday belirleme çalışmalarını başlatıyor.

EKSİ25HABER / ERZURUM - AK Parti'nin de milletvekili adaylarını merkez yoklamasıyla belirleyeceği kaydediliyor.  Partide bir  önceki seçimde olduğu gibi aday değerlendirme komisyonları kurulacak. AK Parti'nin ise özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki adaylarında kısmi değişikliklere gitmesi bekleniyor. AK Parti milletvekili aday adaylığı başvuruları bugün başlayacak, 3 Eylül'de sona erecek. 7 Haziran'da milletvekili seçilenlerden yeniden aday olmak isteyenler de diğer aday adayları gibi başvuru yapacak. Erkek adaylardan 5 bin, kadınlardan 2 bin 500 lira ücret alınacak. Engellilik oranı yüzde 40 ve üzeri olanlardan belgelemek koşuluyla başvuru ücreti alınmayacak.

CHP'de listeler korunacak

CHP önseçim zorunluluğunun kaldırılması yönündeki yönetmelik değişikliğinin ardından 85 seçim çevresinde tüm adaylarını merkez yoklamasıyla belirleme kararı aldı. Önseçimden gelen isimlerde hiçbir değişiklik yapılmayacak, sadece Kılıçdaroğlu'nun kontenjan adaylarından birkaç değişikliğe gitmesi bekleniyor. Önseçimle milletvekili seçilen ve CHP'den istifa eden İhsan Özkes'in yerine İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın üzerinde duruluyor.  CHP'de adaylık başvuruları bugün başlayacak ve 7 Eylül Pazartesi sona erecek.

MHP ve HDP'de değişiklik yok

MHP'nin de milletvekili adaylarını merkez yoklamasıyla belirleyeceği ifade ediliyor. MHP'nin de 7 Haziran seçimlerine gittiği milletvekili listesini büyük oranda koruyacağı belirtilirken, geçici hükümette bakanlık görevini kabul ettiği için ihraç istemiyle disipline verilen Tuğrul Türkeş'in aday listesine konulmayacağı iddia ediliyor. HDP'de de milletvekili aday listesi, 7 Haziran seçimlerine gidilen listeyle benzer olacak. STAR


31.08.2015 02:11:28