Spor Haber Girişi : 12 Mayıs 2015 02:13

3 Temmuz'dan beter

3 Temmuz'dan beter
Lig TV'de Şansal Büyüka'ya önemli açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, kulüpleri zor günlerin beklediğini belirterek, "3 Temmuz sürecinden daha tehlikeli bir süreç kulüplerimizi bekliyor; mali kriterler" dedi
EKSİ25HABER / ERZURUM  Federasyonu Başkanı , Lig TV'de yayınlanan 'Pazartesi Gecesi Futbolu' adlı programın konuğu oldu. Sözlerine "Başkan adaylığımda bir değişiklik yok. Biz zaten başkanız ve seçim gününe kadar da bunu değiştiremeyiz. Seçilene kadar projelerimiz var. Dün gelmiş gibi çalışıyoruz. Yarın gidecekmiş gibi de hazırlıklıyız. Seçim haziran sonuna doğru olur" diyerek başlayan Demirören, Şansal Büyüka'ya önemli açıklamalarda bulundu. 

Cezalar verilecek 
Özellikle mali kriterlere değinen ve kulüpleri çok zor günlerin beklediğinin altını çizen Demirören, şöyle devam etti: "3 Temmuz sürecinden daha tehlikeli bir süreç kulüplerimizi bekliyor. Mali kriterler. Biz bazı kriterler belirledik. Vergi borcu, çalışan borcu olan kulüplere cezalar vereceğiz. Çarşamba günü (yarın) lisansı için son kararları verecek. 3 kulübümüz bu lisans için tehlikede. Bizim aldığımız haberler var kulüplerle görüşüyoruz. Bir de kulüp lisansı var. 

Liglere alınmayacak 
Bunu alamayanlar da liglere katılamayacak. Şimdiden medyada transferleri okuyoruz. Oyuncusunun maaşını ödemiyor transfer okuyoruz. UEFA bunları çok yakından izliyor. Biz federasyon olarak yardımcı oluyoruz ama lisansı verememe durumumuz var. Beşiktaş ve Trabzonspor anlaşmalarını yaptı. Bursaspor kontrol altında. Galatasaray da kontrol altında ama bir tehlikesi bulunmuyor. Fenerbahçe de Avrupa'ya gideceği için kontrol altına girecek." 

Baskı yok, destek var 
Genel seçimlere değinen  Başkanı, "7 Haziran'daki seçim hükümet seçimi. Bunun sonucunun federasyon seçimini etkileyeceğine inanmıyorum. Türkiye'de siyasetin futbola karıştığı söyleniyor ben buna katılmıyorum. Sadece desteklerini hissediyorum. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve  Bakanımız futbolu çok seviyorlar. Riva'nın %35'ini Spor Bakanlığımız karşıladı. Yani desteklerini sonuna kadar arkamızda hissediyoruz. Bugün Başbakanımız kısa bir ziyarette bulundu ve "Burası kısa sürede gezilecek bir yer değil geniş zamanda geleceğim ve bir de maç yapacağım" ifadelerini kullandı. MİLLİ Takım ile ilgili eleştirilere de cevap veren Demirören, "Türkiye'de bir görüş var. Milli Takım başarısızlığı Federasyonun başarısızlığıdır diye. Ben mi seçiyorum bu kadroyu. Kulüplerde başkanların kadroya etkisi daha fazladır. Hocanın verdiği listeden oyuncuları seçerler. Bunun etkisi %40'tır. Ama Federasyon Başkanı'nın nasıl bir etkisi olabilir. Ben Milli Takım kadrosunu açıklandığı gün öğreniyorum" diye konuştu. 

Kaybedersek biter! 
Milli Takım stratejilerinde değişiklikler yaptıklarını da kaydeden Demirören, şöyle devam etti: "İzlanda'daki maç hariç kötü oynamadık. Türkiye'deki Çek Cumhuriyeti maçına bakalım. İlk yarı 3-1 olacak maçta yenildik. Kaybedersek umut biter. Kazakistan maçımız var. Öncesinde Bulgaristan'la hazırlık maçımız var. Sonra Kazakistan'a gideceğiz. Sonra bir takımla görüşüyoruz. 15 Haziran'da bir hazırlık maçımız daha var." 

Spor liseleri artmalı 
"Altyapıya dönük çalışmalar yapıyoruz. Uzun vadeli bir iş. Almanya örneğine bakalım. 2002 ile 2009 yılları arasında 5 milyon euro harcadılar. Bu kademe kademe oluyor. Spor liselerinin sayısını artırmamız lazım. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine almalıyız bu okulları. Gençlerimiz belli bir yaşa gelince veliler eğitimi tercih edip futbolu bırak diyor. Almanya'da dersi kaçırıp maça giden öğrenci akşam gelip dersini veriyor. Bu sistemi hazırlamaya çalışıyoruz. Kulüplerimiz buna inanmak zorundalar. Altyapı için senede en az 7-8 milyon euro ödemeniz lazım. Fatih Hoca'yla hedefimiz futbolun eksiklerini çözmeye çalışmak. Ama bunlar zaman alacak. Zamana koymadan başaramıyorsunuz. Her şey zaman." 

Riva: Futbol Vadisi 
Riva tesislerinden gururla bahseden TFF Başkanı, "Bu tesisimiz dünyada ilk 73'e girer. Tesisi anlatan kataloğumuzu dünyanın tüm federasyonlarına gönderdik. Projelerimiz devam ediyor. Spor lisemiz huzur evimiz. Sahalarımız yapılmaya devam ediyor. 1500 kişilik konferans salonu 100 odalık otel ve ayrıca bir konferans salonu yapacağız. Yapacağımız otele de Anadolu'dan gelen takımlarımıza açacağız. Burası tam bir Futbol Vadisi olacak" dedi.

Aysal başarısızlığı federasyona attı 
Demir ören, Ünal Aysal'ın başarısızlığını federasyonun üzerine attığını söyledi. Demirören, "Ünal Aysal, Cüneyt Çakır gibi bir hocaya şaibeli demişti. Onunla ilgili yapacağım bir yorum yok. Başarısızlıkları federasyonun üzerine atmaya çalıştılar. Benim Galatasaray'a kötülüğüm olamaz. Duygun Yarsuvat oldukça yapıcı. Camiasının kârını gözetmek zorunda ama oldukça uygar. Kamuoyuna çıkıp suçlamalar sizi hiçbir yere getirmiyor" dedi.

PASSOLİG kavgayı bitirdi 
Demirören, Passolig'in kavgayı büyük oranda bitirdiğini belirterek şöyle devam etti: "Sponsorlar kötü tezahürat ve kavgadan dolayı çekiliyor. Böyle yerlerde sponsorlar niye olmak istesin. Passolig ve e-bilet yöntemi bu kavgayı büyük oranda bitirdi. Biz sahada dostluğu sağlarsak taraftarlar sakin olur. Taraftar futbol izlemek istiyor. Kupada da Passolig uygulanacak."

Yönetim değişecek 
Yönetimde muhakkak değişiklikler olacağını söyleyen Demirören, "Zor işler yaptık. Ayrılıklar, yeni gelenler olacaktır. Tüm kurullarımızda değişiklik olacak. MHK Başkanı Yusuf Namoğlu devam edecek, benim niyetim öyle..." dedi.

UEFA bile şaşırdı 
"Tüm seminerlerimiz burada yapılıyor. UEFA'dan ziyaretler oldu, bayıldılar; 'Biz böyle bir şey görmedik' dediler. Tesisleşmede, hakemlikte onların da önlerine geçtik..."

Çizgi teknolojisine...
"5. ve 6. hakemler kalacak. Çizgi teknolojisine karşıyım. Futbola teknolojinin bu kadar girmesine karşıyım. 5. ve 6. hakemlerin çalışma zamanlarındaki eksiklik gideriliyor."

Kaptanlar söz verdi
"Kaptanlarımız tüm sorumluluklarının farkında. Başkan, yönetici ve medya kısmında kaptanların sorumluluk alması gerek. Kaptanlar Cumhurbaşkanına da söyledi biz saha dışında dostuz diye. Kaptanlar bu sözü verdi."

Sponsorlar kaçıyor 
"Futboldaki kavga ortamı sponsorları bozuyor. Biz bir marka değeriyle yaşıyoruz. Bunun yükselmesi sadece futbolla olmuyor. Saha dışının da kusursuz olması lazım."

Yapan cezasını çekecek
"Futbolumuzda tartışılan iki konu var. Saha kapatma ve tribün kapatma. Saha kapatmayı kaldıramayız. Tribün kapatmayı uyguladık bu sezon. Yapan cezayı çekecek, cezalar azalacak."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.