Gündem Haber Girişi : 15 Ocak 2018 11:14

SWAY’in ki 145 cm...

SWAY’in ki 145 cm...
Meteoroloji genel müdürlüğü her ne kadar Palandöken dağındaki pistlerin kar kalınlığını 45 cm olarak gösterse de gerçek hiç de öyle değil.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Meteoroloji genel müdürlüğü her ne kadar Palandöken dağındaki pistlerin kar kalınlığını 45 cm olarak gösterse de gerçek hiç de öyle değil. Palandöken dağındaki SWAY otelin pistinde ölçülen kar kalınlığı tam 145 cm.

Türkiye’nin hatta dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biri olan Palandöken dağındaki kar kalınlığı tartışma konusu oldu. Meteoroloji dağın hangi köşesine nasıl bir ölçüm cihazı koyduysa pistteki kar kalınlığını 45 cm olarak duyuruyor, kendi internet sitesinden. Meteorolojinin bu tavrı Palandöken dağını bilen kayak severleri şaşırtıyor. Bu yüzden dağdaki pistlere gidip ölçüm yapanlar bile var. Ulusal ve uluslararası yarışların yapıldığı Palandöken’de bulunan SWAY otel günlük ölçüm yapıyor ve sosyal medyada paylaşıyor. SWAY otelin ölçümüne göre pistindeki kar kalınlığı tam 145 cm. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.