Gündem Haber Girişi : 01 Kasım 2014 01:00

Şarkıcı Ciguli hayatını kaybetti...

Şarkıcı Ciguli hayatını kaybetti...
1990'larda şarkıları, sahne şovları ve Binnaz şarkısıyla büyük üne kavuşan Ciguli, dün akşam hayatını kaybetti.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Hayatına Bulgaristan'da devam eden ve daha önce kalp ameliyatı geçiren Ciguli, dün saat 21.00 sularında yaşama veda etti.
Daha önce ameliyat olduğu kalbinden rahatsızlanan ve Sofya'daki bir hastanede ameliyata alınan Ciguli, ciğerlerinde yaşanan sorun nedeniyle aldığı narkozdan uyanamayarak yaşamını kaybetti.
HERKES ONU BİNNAZ ŞARKISIYLA TANIMIŞTI
Tüm Türkiye'nin Binnaz adlı şarkısıyla tanıdığı Ciguli, 1957 yılında BulgaristanHasköy'de dünyaya geldi.
Resmi kayıtlarda Angel Jordanov Kapsov olan Ciguli'nin gerçek adı ise Ahmet.
O dönemde Bulgaristan'da uygulanan İslami ve Türkçe isimlere yönelik yasaklama ve baskı nedeniyle "Ahmet" adı resmi kayıtlara geçmedi.
Akordeonu çok hızlı ve kıvrak çaldığı için Bulgaristan'da o yıllarda çok popüler olan, Sovyet AvtoVAZ firmasının ürettiği VAZ-2101 model sedan arabanın daha çok bilinen adı olan Ciguli adıyla anılmaya başladı.
Beş çocuklu bir ailenin çocuğu olan müzisyenin babası Hüseyin hamallık yapardı, annesi ise süpürgeci idi. Babası 1972 yılında vefat edince, ailesinin geçimini üstlenmek zorunda kaldı.
1974'de Ayten isimli hemşehrisiyle evlendi. Eşi Ayten hanım, tütün ve çimento fabrikalarında çalıştı. Ciguli'nin bu evliliğinden İbrahim ve Ferdi adında iki oğlu var. .

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.