Asayiş Haber Girişi : 04 Temmuz 2013 12:37

Şantaj çetesine ceza yağdı...

Şantaj çetesine ceza yağdı...
Artvin'de çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları iddiasıyla Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu yargılanan 6 kişi toplam 138 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 Artvin'de çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları iddiasıyla Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu yargılanan 6 kişi toplam 138 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 
15 Mart 2012 tarihinde Artvin'in Ardanuç ilçesinde öğretmenlik yapan M.Y. ile esnaf K.Ö.'nün elbiselerini bıçak ve tabanca tehdidiyle çıkartan Tarık D., Celal A., Tarık E. Mehmet İ. ve Erkan A., "Sizi ilçeye rezil ederiz, bu senetleri imzalayacaksınız, bu faturayı ağır ödeyeceksiniz" tehdidiyle 8 bin ve 7 bin TL'lik iki ayrı senet imzalattırmıştı. Mahkeme kararıyla iletişim tutanaklarına geçen telefon kayıtlarında tutuklu Erkan A. ile Tarık D., arasında geçen görüşmede Tarık D'nin Erkan A.'yı arayarak, "Ya hocayı dere kenarına getirin, kızlar ağlıyor","Ben de ne görüntüler ne fotoğraflar var. Ardanuç'a sizi rezil edeceğiz","Borçlu da memur, kefil de memur ikisinin de imzası T.C.'si her şeyi sağlam" şeklinde şantaj planladıkları belirlenmişti.
Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Tarık D., Tarık E., Mehmet İ., Erkan A. ve Birkan A. ile birlikte duruşmaya müşteki K.Ö.'de hazır bulundu. Mahkeme heyeti, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgütü üye olmak, örgütsel faaliyetler kapsamında, adam yaralama, birden fazla kişiyle silahlı gasp, cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak ve zorla senet imzalatmak" gibi suçları işledikleri belirlenen sanıklardan Erkan A'yı 37 yıl 11 ay, Mehmet İ.'yi 36 yıl 4 ay, Birkan A.'yı 19 yıl 4 ay, Mehmet Y.'yi 18 yıl 4 ay, Tarık E.'yi 9 yıl 8 ay, Tarık D.'yi 9 yıl 4 ay 15 gün ve Celal A.'yı4 yıl 7 ay hapis olmak üzere 138 yıl 6 ay hapis cezasına çarptı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.