Gündem Haber Girişi : 06 Mart 2017 00:51

PKK'ya karşı büyük operasyon

PKK'ya karşı büyük operasyon
Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı 18 köyde bu sabah sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK'nın Ömeryan adını verdiği Mardin'in Nusaybin, Ömerli ve Artuklu ilçeleri arasında kalan bölgede, aralarında örgütün sözde özel kuvvetler sorumlularının da bulunduğu 10 teröristin etkisiz hale getirildiği başarılı operasyonun ardından Lice için de düğmeye bastı. Geçtiğimiz yıl içerisinde çok sayıda operasyon düzenlenen ve terör örgütünün yurt içindeki Kandil'i olarak bilinen Lice kırsalındaki 18 köyde bu sabah 07.00 itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasakla birlikte bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. "Bayrak-41 Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Tolga Topçuoğlu" adı verilen müşterek operasyona 4 tabur asker ve 40 tim özel harekat polisi katılırken, 17 helikopter hava desteği veriyor. Yaklaşık 10 gün sürmesi beklenen operasyonda, bölgede faaliyet yürüten tüm teröristler ile sığınak, barınak ve uçaksavar mevzilerinin etkisiz hale getirilmesi hedefleniyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.