Gündem Haber Girişi : 02 Ağustos 2015 12:49

PKK'dan kalleş saldırı!

PKK'dan kalleş saldırı!
Ağrı'da terör örgütü PKK'dan intihar saldırısı... Hain saldırıda 2 asker şehit düştü, 31 asker ile bazı köylüler yaralandı. Traktörle intihar saldırısı düzenleyen terörist de parçalandı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - TERÖR örgütü PKK, Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ne bağlı Karabulak Jandarma Karakolu'na 2 ton patlayıcı yüklü traktörle intihar saldırısı düzenledi. Saldırıda karakolda görevli 2 asker şehit düştü, 31 asker de yaralandı. İnfilak eden traktörün parçalarının isabet ettiği evlerde bazı köylüler hafif yaralanırken, intihar saldırısını yapan terörist de parçalandı. 
Iğdır- Doğubayazıt karayolu üzerinde ve Doğubayazıt İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ağrı Dağı eteklerindeki Karabulak Jandarma Karakolu, teröristlerin hedefi oldu. Yaklaşık 2 ton patlayıcıyı yükledikleri traktörle saat 03.00 sıralarında Karabulak Jandarma Karakolu önüne gelen PKK'lı teröristler, patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamanın ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla karakol ateş altına alındı.
 
ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
 
Kulakları sağır eden patlamayla birlikte Jandarma Karakolu harabeye döndü, traktörün parçaları yüzlerce metre uzaklıktaki evlere de isabet etti. O sırada karakolda nöbette olan askerlerden 2'si şehit oldu, 4'ü ağır 31 asker yaralandı. Patlamada yüzlerce metre uzağa fırlayan parçaların isabet ettiği evlerde, köylülerden de hafif yaralananlar oldu.
Sağlık ekiplerinin karakola ulaşmasını engellemek için karayoluna pusu kuran PKK'lı teröristler takviye güçlerin gelmesiyle birlikte, gecenin karanlığından yararlanarak Ağrı  Dağı'na doğru kaçtı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.