Gündem Haber Girişi : 26 Temmuz 2019 12:30

Palandöken'e hayat veren ünlü işadamı vefat etti...

Palandöken'e hayat veren ünlü işadamı vefat etti...
Palandöken'in bugün dünyanın sayılı kayak merkezleri arasında yer almasını sağlayan süreci başlatan ünlü işadamı Murat Dedeman, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Palandöken'in bugün dünyanın sayılı kayak merkezleri arasında yer almasını sağlayan süreci başlatan ünlü işadamı Murat Dedeman, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Dedeman'ın ölüm haberi Erzurum'da da üzüntüyle karşılandı. 

Palandöken'e tek bir turizm yatırımının bile bulunmadığı 1993 yılında büyük bir cesaretle ortaya çıkan ve o tarih Erzurum Valiliği'ne ait sosyal tesis olarak kullanılan binaya talip olarak, şehri turizmle tanıştıran Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, Dedeman Otel markasıyla Palandöken'i buluşturup, dağın bugünlere gelmesinin temellerini atmıştı. 

Erzurum'da "Palandöken'e hayat veren adam" olarak da anılan Murat Dedeman, kısa bir süre önce geçirdiği açık kalp ameliyatı sonrası kaptığı enfeksiyon nedeniyle yoğun bakımda tutuluyordu. Ünlü işadamı, dün gece geç saatlerde durumunun ağırlaşması sonrasında yapılan tüm müdahalelere rağmen, 67 yaşında yaşamını yitirdi. 

Murat Dedeman'ın hayatını kaybetmesi üzerine Dedeman Grubu'ndan yapılan açıklamada "Yönetim Kurulu Başkanımız Murat Dedeman'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kurucumuz Mehmet Kemal Dedeman tarafından temelleri atılan Dedeman Grubunu daha da yücelterek, Dedeman'ı iş dünyasının ve turizm sektörünün en değerli markalarından biri haline getiren merhum Murat Dedeman, bu değerlerden oluşan vizyonu ile sadece Dedeman Grubu'na ve sektörümüze değil aynı zamanda tüm iş dünyasına da ilham kaynağı olmuştur. Murat Dedeman'ın taşıdığı bu değerler bütününü, bundan sonra da Dedeman ailesi olarak büyük bir titizlikle koruyacağız" denildi.

 

ERZURUMLU DOSTLARI TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Murat Dedeman'ın vefatı Erzurum'da da üzüntüyle karşılandı. Sevilen işadamının Erzurum'a olan sevgisi ve yatırımlarının yanı sıra çok sayıda dostu da bulunan Murat Dedeman'ın vefatı nedeniyle dostları da sosyal medyada taziye mesajları yayınladılar. 

İşte o mesajlardan bazıları:

CEMAL POLAT: Kadim dostumuz Erzurum'un kış turizminin gelişmesinde, bugünlere gelmesinde önemli katkıları olmuş sevgili agabeyim MURAT DEDEMAN'ın hakkın rahmetine kavuşmuş oldugunu büyük bir üzüntü ile ögrenmiş bulunuyorum. Kendisine ALLAH'tan rahmet ailesine ve dostlarına baş saglıgı diliyorum makamı cennet olsun

FUAT KULAÇOĞLU: Kadim dostum, kıymetli abim, 30 yıla yakın tanışmamız da zerre kadar incinmediğim Murat DEDEMAN, hakkın rahmetine kavuşmuştur. Allah rahmet eylesin, kabri Nur makamı cennet olsun, eş dost ve yakınlarına, Ailesine rabbim sabır ihsan eylesin.

ERZURUM KAYAK KULÜBÜ: Eski Türkiye Kayak Federasyonu başkanlarından Murat Dedeman beyefendi hakkın rahmetine yürümüştür ailesi ve tüm yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. 

MURAT DEDEMAN KİMDİR?

Murat Dedeman, 1951 yılında Ankara'da doğmuştur. TED Ankara Koleji mezunu olan Murat Dedeman yüksek öğrenimini Ankara İktisadi ve İdari İlimler Akademisi'nde tamamlamıştır.

Murat Dedeman, üniversite eğitiminin ardından babası Mehmet Kemal Dedeman'ın yanında iş hayatına atılarak, uzun yıllar Dedeman Topluluğu'nun çeşitli yönetim kademelerinde görev almıştır. 1992 yılından bu yana da Dedeman Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütmüştür.

Dedeman Topluluğu, otelcilik ve madencilik alanlarına odaklanmış, bu alanlarda istihdam ve değer yaratan yeni yatırımlar gerçekleştirmiştir.

Dedeman Holding'in faaliyet gösterdiği sektörlerle ilgili TUGEV, SKAL, TUROB, TUSIAD, TABA gibi mesleki dernek ve vakıflarda Yönetim Kurulu Üyelikleri ve üyelikleri bulunan Murat Dedeman, 6 Nisan 2007 tarihinde seçildiği Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de sürdürmüştür

Ayrıca Dedeman, Umut Vakfı Kurucu Mütevellisi olmanın yanı sıra Kayseri İli Yardım Derneği, TED Ankara Kolejliler Derneği, TED İstanbul Koleji Vakfı, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı gibi çeşitli sosyal, sportif ve kültürel dernek ve vakıflara da üyedir.

Kayak, tenis ve doğa sporlarına meraklı olan Murat Dedeman, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı da yapmıştır.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.