Gündem Haber Girişi : 30 Ağustos 2016 16:05

O savcı ve hakimler ihraç edildi...

O savcı ve hakimler ihraç edildi...
Erzincan'daki Ergenekon ve Milli Eğitim eski Müdürü Fevzi Budak davalarına bakan hakim ve savcılar, FETÖ soruşturmaları kapsamında mesleklerinden ihraç edildi...
EKSİ25HABER / ERZURUM - Yürüttükleri Erzincan'daki Ergenekon ve Milli Eğitim eski İl Müdürü Fevzi Budak davaları ile bir döneme damgasını vuran ve bazı kesimlerin "kahraman" ilan ettiği hakim ve savcılar ile bu soruşturmalarda görevli polisler, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmaları sonucunda meslekten atıldı. 
Erzincan'daki Ergenekon Davası kapsamında Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'i makamında gözaltına aldıran, eski 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'i de gözaltına almaya çalışan ancak başaramayınca hakkında "1 numaralı sanık" denilerek iddianame hazırlayan Erzurum eski Özel Yetkili Savcıları Osman Şanal, Mehmet Yazıcı, Rasim Karakullukçu ile bu isimlerin yetkilerinin alınmasının ardından Özel Yetkili Başsavcı vekili olarak atanan Taner Aksakal ve İlhan Cihaner'i tutuklayıp, davaya bakan hakim Mustafa Karatay'ın HSYK tarafından yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında mesleklerinden ihraç edildiği öğrenildi. 

FEVZİ BUDAK DAVASINA BAKANLARA DA İHRAÇ
Savcılar Osman Şanal ve Mehmet Yazıcı, ayrıca Milli Eğitim eski İl Müdürü Fevzi Budak'ın tutuklanıp, 50 gün cezaevinde kalmasına neden olan davaya da bakmıştı. Bu davada Fevzi Budak'ın tutuklanması yönünde karar veren hakim Ramazan Özer'in de meslekten ihraç edildiği ortaya çıktı. 
Eski Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, sosyal medya hesabından kendisini tutuklamaya sevk eden savcılar ve tutuklayan hakim ile soruşturmada kendisinden ifade alan polis memurunun mesleklerinden ihracını değerlendirdi. Budak, şunları söyledi: 

"SAHTE DONKİŞOTLARA DA ADİL YARGILAMA DİLİYORUM"
Soruşturma ve kovuşturma şartları oluşmadığı halde; yetkilerini aşarak, şahsımı makamımda personelin gözü önünde ve giriişe konulan kameraların eşliğinde gözaltına aldıran ve hukuksuz bir biçimde iddianameye monte eden, savcı Osman Şanal, tutuklamaya sevkeden savcı Mehmet Yazıcı ve tutuklayan hakim Ramazan Özer meslekten ihraç edildiler
Yargılamanın karar aşamasınde, mahkeme heyeti başkanı ve ikinci kıdemli hakimin, memur suçlarından bahisle, soruşturma izni verilmemiş olmasından, monte edildiģim dava ile ilişkimin olmadığına ve davanın düsürülmesi yönündeki olumlu kararına, karşı oyla hukuki olmayan şerh koyan hakime hanım ve yetmiş yıl ceza isteyen duruşma savcısı ile gözalti ıslemini ve sorgulamayı yapan komiser Uğur ve arkadaşları da meslekten ihraç edildiler. Aynı yolun zalim militanlarıyla hukuk önünde hesaplaşma süreci ayrıca devam edecektir. Adaleti katleden bu sahte donkişotlara da adil yargılama diliyorum...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.