Gündem Haber Girişi : 24 Temmuz 2016 12:40

Milletvekili Ilıcalı'dan tarihi binada, tarihi mesajlar...

Milletvekili Ilıcalı'dan tarihi binada, tarihi mesajlar...
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, milli mücadelenin temellerinin atıldığı Erzurum Kongresinin yıldönümü dolayısıyla milletvekilleri adına bir konuşma yaptı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, milli mücadelenin temellerinin atıldığı Erzurum Kongresinin yıldönümü dolayısıyla milletvekilleri adına bir konuşma yaptı. Ilıcalı, konuşmasında 23 Temmuz'da yaşanan milli direnişin günümüzdeki benzerliğe dikkat çekti. 
Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Kongresi'nin 97. yıl dönümü nedeniyle, TBMM ve milletvekilleri adına Kongre Binası'nda bir konuşma yaptı. Erzurum'un Milli Mücadelenin başlamasında büyük bir rol oynadığını belirten Ilıcalı, "TBMM'yi temsilen burada bulunan dört milletvekili adına sizlerle bazı hususları paylaşacağım. Vekillerimiz Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir, Kamil Aydın'a bana bu konuşma imkanını verdikleri için teşekkür ederim. Öncelikle şunun altını çizmek istiyorum. 23 Temmuz 1919'da toplanan Erzurum Kongresiyle 15 Temmuzda yaşadığımız olaylarlar arasında çok büyük benzerlikler var. 23 Temmuzda milli iradenin hakim olduğu meclis kurulmaya çalışılırken, 15 Temmuz'da ki darbeyle beraber meclis bombalanıyor. Milli irade yok edilmek isteniyor. Seçilmiş Cumhurbaşkanı canla başla görev yaparken, şer odaklı paralel terör örgütü Cumhurbaşkanımızı öldürmeye çalışıyor. Erzurum Kongresinde TBMM'nin kurulması için adımlar atılıyor, 23 Temmuz'da burada bulunan delegeler bu kararı alıyorlar. Mustafa Kemal Paşa'ya bu yetkiyi veriyorlar. Mustafa Kemal Paşa 23 Nisan 1920 'de meclisi kuruyor ve kurtuluş savaşını yönetiyor. O günden bu güne ne mücadeleler veriliyor ve hiçbir zaman düşmanın bile yapmayacağını, en azılı terör örgütünün yapmayacağını FETÖ'ye bağlı terör örgütü TBMM'ye bomba atarak yapıyor. 23 Temmuz Erzurum Kongresinin açılışında hocalarımız ülkenin geleceği için dua ediyordu, yaşadığımız olaylar sonrası demokrasi nöbetinde müftülerimiz dua ediyor, alimlerimiz dua ediyor" dedi.
23 Temmuz 1919'daki milli ruhun bugün meydanlarda tecelli ettiğine vurgu yapan Ilıcalı, "Erzurum'da 8 gündür muazzam bir demokrasi buluşması var. bugünde dadaşlar o gün ki ruhla, milli mücadele ruhuna, Çanakkale ruhuna sahip çıkmaları lazım. Bunu da en güzel şekilde yapıyorlar." şeklinde konuştu.
Ilıcalı, 22. dönem vekilliği döneminde Bakanlar Kurulunun 23 Temmuz günü Erzurum'da toplandığını belirterek şunları kaydetti; "Ben 22. Dönemde de milletvekili idim. O zaman sayın Başbakanımıza bugün ki Cumhurbaşkanımıza Bakanlar Kurulunun 23 Temmuz'da Erzurum'da toplanmasının çok anlamlı olacağını söyledim. Sağ olsunlar önerimizi kabul ettiler ve 23 Temmuz 2003'te Türkiye'de meclis tarihimizde ilk defa Bakanlar Kurulu Erzurum'da toplandı. Erzurum'a yönelik önemli kararlar alındı. İşte o gün o önerimizi kabul eden Başbakanı bugün Cumhurbaşkanını paralel terör örgütü yok etmeye çalıştı. Allah'a şükürler olsun ki başaramadılar. Allahın izni milletimizin desteğiyle bütün bu sıkıntılardan kurtaracağız. İlerleyen günlerde yaşanan gelişmeler milletimizin lehine olacak."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.