Politika Haber Girişi : 30 Kasım 2018 12:02

MHP'de kritik Cuma... Sevimli devam mı tamam mı?

MHP'de kritik Cuma... Sevimli devam mı tamam mı?
MHP ya Sevimli ile devam diyecek ya da teşekkür ederek, Erzurum'da da ittifakı kuracak.

EKSİ25HABER / ERZURUM - AK Parti ve MHP arasında sürdürülen "Yerel Seçim İttifak Görüşmeleri"ne Erzurum'un da dahil edilmesi ve MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Serdar Sevimli'ye parti genel merkezinden "İstifa etme, bizden haber bekle" denilmesi siyasi gündeme bomba gibi düşmüştü. Yaşanan bu gelişmenin ardından binlerce tepki telefonu ve e-malin gönderildiği MHP Genel Merkezi, bugün öğleden sonra nihai kararını açıklayacak. MHP ya Sevimli ile devam diyecek ya da teşekkür ederek, Erzurum'da da ittifakı kuracak. 

Kritik karar öncesinde MHP tabanında endişeli bir bekleyiş sürüyor. Dün gün boyu gerek parti genel merkezini arayarak gerekse de sosyal medya üzerinden Prof. Dr. Serdar Sevimli'nin adaylıktan çekilmek istenmesine tepki gösteren MHP'liler, Genel Başkan Devlet Bahçeli'den bu kararını değiştirmesini bekliyor.  

ERKHABER'e ulaşan bilgilere göre, parti genel merkezi gelen tepkiler doğrultusunda ittifak görüşmelerinden Erzurum'u çıkarma konusunu masaya yatırmış durumda. Erzurum'dan yükselen sert tepkileri dikkate alması beklenen parti yönetiminin, Serdar Sevimli'yi adaylıktan çekme kararından vazgeçme eğiliminde olduğu belirtilirken, ne kararın bugün öğleden sonra açıklanacağı ifade ediliyor. 

Tüm partililer, muhtemelen saat 14.00'den sonra yapılacak açıklamaya kilitlendi...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.