Gündem Haber Girişi : 22 Aralık 2014 01:16

Karadeniz, Erzurum'a Hızlı Tren'le bağlanıyor...

Karadeniz, Erzurum'a Hızlı Tren'le bağlanıyor...
Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha önce Tirebolu, Trabzon-Erzincan arasında yapılması planlanan Yüksek Hızlı Tren bağlantısına Erzurum'unda ekleneceğini müjdeledi.
Levent AKPINAR'ın haberi...

EKSİ25HABER / ERZURUM
- Doğu Anadolu ile Karadeniz'i birbirine bağlayacak olan Yüksek Hızlı Tren hattının Tirebolu'dan başlayıp, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt üzerinden Erzincan'a bağlantısı konusunda açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, hat üzerinde  değişiklik sinyali verdi. Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım döneminde hattın Erzincan'da son bulacağı açıklamaları üzerine Erzurum'dan itiraz sesleri yükselmiş hattın Erzincan'la sınırlı kalmayıp Erzurum'a kadar gelmesi istenmişti.  Hafta sonu Trabzon'da konuşan Davutoğlu, Erzurumlular'a müjdeyi vererek, YHT'nin Tirebolu, Trabzon ve Erzincan'dan sonra Erzurum'a bağlanacağını söyledi. 

TÜNELLER BİTİYOR, SIRA HIZLI TRENDE

Başbakan Davutoğlu AK Parti hükümetlerinin 12 yıllık  dönemde hayal edilemeyecek projelere imza attığını belirterek,  Karadeniz'le Doğu ve Güneydoğu'yu birleştirmek için dağları deldiklerini söyledi. Hizmetlerin bunlarla da sınırlı kalmayacağını duble yollara, demiryolunun da ekleneceğini ifade eden Davutoğlu, "Salmankaş, Zigana tüneli tamamlandığında Ovit Tüneli ile birlikte Karadeniz'in köstebekler gibi dele dele dağların ardından Karadeniz limanlarını karayolu ile en kısa zamanda buna Demiryolu bağlantısını da ekleyerek Erzincan'a Erzurum'a ondan sonra da daha güneye ve daha doğuya açılacağız"dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.