Gündem Haber Girişi : 23 Ekim 2014 12:52

Kar yağışı Türkiye'ye doğru ilerliyor...

Kar yağışı Türkiye'ye doğru ilerliyor...
Balkanlar'dan Türkiye'ye kar yağışı ve soğuk hava dalgası uyarısı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Meteoroloji yetkilileri, Saraybosna yakınlarında bulunan Byelaşnitsa Dağı'nda hava sıcaklığının sabah saatlerinde eksi 3 derece olarak ölçüldüğünü, en yüksek hava sıcaklığının ise Adriyatik Denizi kıyısındaki Neum'da 22 derece olarak tespit edildiğini bildirdi.
Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının yüksek kesimlerde 10 santimetreyi geçtiğini, ayrıca ülkenin bazı bölgelerinde de şiddetli fırtına beklendiğini kaydetti.
Bosna Hersekli meteorolog Jelyko Maystoroviç, yaptığı açıklamada, hava sıcaklığının çok hızlı bir şekilde değiştiğini söyledi.
Balkanlar'da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava dalgasının Türkiye'yi de etkileyeceğini ifade eden Maystoroviç, şöyle konuştu:
"Balkanlar'a kuzeybatıdan gelen soğuk hava dalgası, Türkiye'ye doğru devam edecek. Ancak Türkiye'ye ulaşana kadar yavaşça etkisini kaybedecek olan soğuk hava dalgasından dolayı, bu ülkede olağandışıyağışların meydana geleceğini sanmıyorum" diye konuştu.
Maystoroviç, Bosna Hersek'te ise yoğun yağışların üç gün boyunca etkili olacağını ve hava sıcaklığının sıfırın altına düşeceğini belirtti.

TÜRKİYE'Yİ DE ETKİLEYECEK

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının yüksek kesimlerde 10 santimetreyi geçtiğini, ayrıca ülkenin bazı bölgelerinde de şiddetli fırtına beklendiğini kaydetti. Bosna Hersekli meteorolog Jelyko Maystoroviç, yaptığı açıklamada, hava sıcaklığının çok hızlı bir şekilde değiştiğini söyledi. Balkanlar'da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava dalgasının Türkiye'yi de etkileyeceğini ifade eden Maystoroviç, şöyle konuştu:
Hafta sonundan itibaren yağışların azalacağını bildiren Maystoroviç, düşük hava sıcaklıklarının ise etkisini koruyacağını sözlerine ekledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.