Gündem Haber Girişi : 07 Şubat 2016 12:37

Kar esareti...

Kar esareti...
Kar yağışı ve tipi yüzünden Erzurum-Bingöl, Ağrı, Bayburt kara yolu ile çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Kar yağışının etkisi altına giren Doğu'da, her yer beyaz örtüyle kaplandı. Kar ve tipi nedeniyle Erzurum'un çevre illerle olan ulaşımı kopma noktasına geldi. Bine yakın köy ve mezra yolunun ulaşıma kapandığı Doğu'da, gündelik hayat olumsuz yönde etkilendi. Tipi ve sürgünün şiddetli olduğu Erzurum-Bingöl kara yolu Çirişli mevkisinde, Erzurum-Bayburt kara yolunun Kop dağı mevkisinde ve Erzurum-Ağrı kara yolunun Eleşkirt mevkisinde ulaşıma kapandı. Kara yolları ekipleri yolları ulaşıma açmaya çalışırken bu güzergahlarda ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmedi, uzunca araç kuyruğu oluştu.

PALANDÖKEN'DE SİS VE KAR
Palandöken Kayak Merkezinde sabah saatlerinde yoğun sis ve kar yağışı dolayısıyla görüş mesafesi 5 metreye kadar düştü. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için yetkililer önlem alırken çığ gelebilecek noktalara kayakçıların gitmemesi için uyarıcı levha konuldu. Yasak pistlerde kayakçıların kaymamaları vurgulanırken kar üstü araçları ve iş makineleri kar ezme çalışması yaptı.
Öte yandan Erzurum'da belediye ekipleri karla mücadele çalışmasına başladı, yollardan tonlarca kar kaldırıldı.
Etiketler : Erzurum kar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.