Politika Haber Girişi : 30 Kasım 2018 15:23

İl Sağlık Müdürü Uçar, Yakutiye için görevinden istifa etti...

İl Sağlık Müdürü Uçar, Yakutiye için görevinden istifa etti...
Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut UÇAR görevinden istifa ederek AK Parti Yakutiye Belediye Başkan Aday Adaylığı için ilçe başkanlığına başvurusunu yaptı.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut UÇAR görevinden istifa ederek AK Parti Yakutiye Belediye Başkan Aday Adaylığı için ilçe başkanlığına başvurusunu yaptı. Adı bugüne kadar siyasetle anılmayan Uçar’ın, son günde gelen istifası sonrası   AK Parti'nin Yakutiye adayı olmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğüne, 30 Ekim 2017 tarihi itibariyle atanan Dr. Mahmut Uçar, yaklaşık 1 yılı aşan görev süresi içerisinde başarılı çalışmalarıyla dikkat çekiyordu.

 

Dr. Mahmut UÇAR kimdir

 

1977 yılında Erzurum’un Merkeze bağlı Soğucak köyünde doğdu. İlkokulu Soğucak köyünde, orta ve lise tahsilini Erzurum İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra Narman Sağlık Merkezinde 1 yıl tabip olarak görev yaptı. Ardından yaklaşık 8 yıl Erzurum ve Yalova illerindeki sağlık kurumlarında çeşitli kademelerde yöneticilik görevinde bulundu. Akabinde Erzurum ilinde 2 yıl Aile Hekimi olarak çalıştı. Daha sonra Sağlık Bakanlığı Kuzey Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü görevini 2 yıl süre ile yürüttü. 2015-2017 yılları arasında Erzurum Halk Sağlığı Müdürü olarak görev yaptı.  Ekim 2017 tarihinde Erzurum İl Sağlık Müdürü olarak atanan UÇAR, halen bu görevi yürütmektedir. Akademik olarak İşletme alanında yüksek lisans derecesine sahip olup, Atatürk Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalında Doktora eğitimine devam etmektedir. Askerlik görevini 2003-2004 yıllarında yedek subay olarak Merzifon 5. Ana Jet Üssünde yapmıştır. Mahmut UÇAR evli olup İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut UÇAR görevinden istifa ederek AK Parti Yakutiye Belediye Başkan Aday Adaylığı için ilçe başkanlığına başvurusunu yaptı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.