Gündem Haber Girişi : 01 Kasım 2014 02:44

İçişleri Bakanı'ndan HDP'ye çok sert mesaj...

İçişleri Bakanı'ndan HDP'ye çok sert mesaj...
İçişleri Bakanı Ala HDP'nin "Sokağa çıkın" çağrısına ilişkin, "HDP yine yasadışı yollara çağrı yapmışır. Sokağa çıkan çocukların sorumluluğu HDP'nin üzerindedir." dedi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - İçişleri Bakanı Efkan Ala, Halkların Demokrati Partisi'nin "1 Kasım" çağrısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Bakan Ala, "HDP yine yasadışı yollara çağrı yapmışır. İnsanları sokağa çağırmak bizim kanunlarımıza aykırıdır. Sokağa çıkan çocukların sorumluluğu HDP'nin üzerindedir. Biz bu çağrıya vatandaşlarımızın uymamalarını arzu ediyoruz" dedi.

"KİMSENİN BURNU KANAMASIN"

Ala, "Bütün vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin edecek emniyet tedbirlerini alıyoruz. O çocuklar sokağa çağrılarak gelecekleri karartılıyor. Biz hiç kimsenin burnunun kanamamasını arzu ediyoruz. Tabki kamu düzenini sağlayacak tedbirler alınacaktır" ifadelerini kullandı.

"BİZ TEDBİRİMİZİ ALACAĞIZ"

Bakan Efkan Ala, "Eğer HDP yasalara uygun olarak bir miting düzenlemek isteseydi, buna hiçbir engel yok. Biz arzu ediyoruz ki çocuklarımız hiç suça bulaşmasınlar. Sokağa çocukları çağırmak sorumsuzluktur. Biz bize düşeni yapıp tedbirlerimizi alacağız, çağrımızı yapacağız" diye konuştu

"ARTIK HERKESİN AKLINI BAŞINA ALMASI LAZIM"

Bakan Ala "Bu kadar ağır sorunların yaşandığı bölgede istikrarlı biçimde büyümeye çalışan, kalkınan bir Türkiye'de bunları yapmak ülkesini sevmekle bağdaştırılabilecek davranışlar değildir. Artık herkesin aklına başını alması lazım. Türkiye'nin alacağı inisiyatifleri zora sokacak yöntemlere başvurmak hele hele şiddete kayabilecek birtakım yöntemleri çözüm yöntemi olarak milletin önüne sunmak siyasetle bağdaşır değildir" dedi.

"SORUMLULUK ÇAĞRIYI YAPANLARIN ÜZERİNDE"

Alınacak önleme ilişkin bir soru üzerine Ala, "Çağrı yapmam da bir önlemdir. Biz arzu ediyoruz ki hiç suça bulaşmasın çocuklarımız. Sokaklara çocukları çağırmak sorumsuzluktur. Çıkan neticelerin sorumluluğu da bu çağrıyı yapanların üzerindedir" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.