Gündem Haber Girişi : 04 Ekim 2015 15:23

Hınıs'a Hayvan Pazarı, Karayazı'ya prestij caddesi...

Hınıs'a Hayvan Pazarı, Karayazı'ya prestij caddesi...
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Karayazı ve Hınıs'ta önemli yatırımlara imza atıyor...
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Hınıs ilçesine Canlı Hayvan Pazarı kuruyor. 
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatıyla harekete geçen Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgede inceleme yaptı. Yapılan tetkik ve araştırma sonrası ihalesi yapılarak yer teslimi gerçekleştirilen ilçede çalışmalar başladı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, 10 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Hınıs Canlı Hayvan Pazarı'nın çevre ilçelere de hizmet vereceğini söyledi. Başkan Sekmen, şöyle dedi: "İl genelinde tarım ve hayvancılığa verdiğimiz desteğe bir yenisini daha ekliyoruz. Hınıs'ta hayvan pazarı konusunda yöre insanımızdan yoğun bir talep alıyorduk. İlçe ziyaretlerimizde çiftçilerimiz ilçedeki hayvan varlığının artması için bu ihtiyacın karşılanması gerektiğini ifade ediyordu. Hınıslı kardeşlerimize söz verdik 'Yapacağız' diye. Hamdolsun sözümüzü tutuyoruz. Hınıs'ın il ve ilçelerin geçiş güzergâhına yakın oluşu nedeniyle buraya kuracağımız Canlı Hayvan Pazarı'nın önemi şimdi kat ve kat artacak."
PAZAR, BÖLGE HAYVANCILIĞINA DA KATKI SUNACAK
Başkan Mehmet Sekmen, Canlı Hayvan Pazarı'nın bölge hayvancılığına da katkı sunacağını ifade etti. Sekmen, "Hınıs Canlı Hayvan Pazarı'nın kurulmasıyla salgın hayvan hastalıklarının yayılımının önüne geçilecek. Hayvanlar kötü ve olumsuz şartlardan arındırılacak. Sağlanan bu modern ortamla hayvan refahı ön planda tutularak büyük ve küçükbaş hayvanların satışları sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilecek. Böylelikle sadece Erzurum'a değil bölge hayvancılığına katkı sunulacak" diye konuştu. Başkan Sekmen, "Kurulacak hayvan pazarında sırasıyla, nizamiye binası, idari bina ve sosyal tesis binası, hayvan satış alanı, araç yıkama dezenfeksiyon ünitesi, gübre çukuru, kapalı ahır, kaba yem deposu, bakıcı evi ve karantina ahırı birimleri yer alacak" şeklinde konuştu.

KARAYAZI'DA PRESTİJ CADDESİ

Büyükşehir Belediyesi, Karayazı ilçesinin çehresini değiştiriyor. Başkan Mehmet Sekmen'in talimatıyla harekete geçen Büyükşehir'in Mühendisleri, ilçeyi şantiyeye çevirdi. 
'Prestij Caddesi Projesi' kapsamında Karayazı'da alt ve üstyapıda hummalı bir çalışma yürütülüyor. Kent merkezinde Bat Pazarı, Aşağı Mumcu, Kavaflar, Ayazpaşa, Kongre, Erzincankapı, Habibbaba, Tahtacılar'da, ilçelerde Uzundere ve Pasinler'de 'Prestij Caddesi' çalışması yapan Büyükşehir'in ekipleri, şimdi de Karayazı ilçesindeki Cumhuriyet Caddesi'ni güzelleştirdi. İlçede ayrıca, yağmur suyu hattı, asfalt ve tretuvar çalışması da yapıldı. Karayazı'daki Prestij Caddesi uygulaması kapsamında Cumhuriyet Caddesi'ndeki 24 bin metrekarelik alana 4 bin 604 ton asfalt serimi, 10 bin metrekare kilit parke taşı ve 8 bin metre bordür döşemesi ile 2 bin 600 metre yağmur suyu hattı yapımı gerçekleştirildi.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir'in yatırımlarının hiçbir ilçeyi ayırt etmeksizin il genelinde eş zamanlı bir şekilde devam ettiğini ifade etti. Başkan Sekmen, şunları kaydetti: "Terör odakları Erzurum'un güney ilçelerinin gelişmemesi için elinden gelen her türlü hainliği yaptı. Yılmadan, usanmadan 'Erzurum ilçeleriyle birlikte güzelleşecek' diyerek Karayazı'nın da çehresini değiştirdik. Güney ilçelerimize hizmet götürürken kendi kurumumuz ve müteahhit firmaların araçları yakıldı. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın da hizmetlerimizden faydalanması için ne gerekiyorsa yaptık. Karayazılılar alt ve üstyapı çalışmalarını görünce 'Karayazı'm işte şimdi bahtın değişti' diyor. Bu duygu yüklü hissiyat bana ve ekibime adeta ilham veriyor. Dün olduğu gibi bugünde hiçbir ayrım yapmaksızın Erzurum'u ilçeleriyle birlikte güzelleştirip, ilçeleriyle birlikte kalkındıracağız."


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.