Gündem Haber Girişi : 22 Haziran 2016 19:34

Erzurum'a tarihi bir meydan daha geliyor

Erzurum'a tarihi bir meydan daha geliyor
Erzurum Merkez Ak Partili Yakutiye İlçe Belediyesi tarafından yürütülen Murat Paşa Camii ve Hamamı Çevresi Meydan ve Çevre Düzenlemesi Projesine DAP idaresi destek verdi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum Merkez Ak Partili Yakutiye İlçe Belediyesi tarafından yürütülen Murat Paşa Camii ve Hamamı Çevresi Meydan ve Çevre Düzenlemesi Projesine DAP idaresi destek verdi. Projesi onaylanan Murat Paşa Meydan çalışması Kasım ayına kadar tamamlanacak. Belediye Başkanı Ali Korkut, tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması ve insanla buluşturulmasının önemli olduğunu söyledi. DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir ise yaşanabilir alanların kişi başına düşen miktarının artırılmasına yönelik projelere destek vermenin anlamlı olduğunu belirtti. 
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un tarihi eserleri gün yüzüne çıkaran bir projesi daha tamamlanıyor. Murat Paşa Camii ve Hamamını birleştirerek tarihi kent meydanı hüviyetine kavuşturacak proje kapsamında geçtiğimiz yıl 21 bina 2.5 milyon lira ödenerek kamulaştırılmıştı. Murat Paşa Camii ve hamamını bir meydan hüviyetine kavuşturacak çevre düzenlemesiyle ilgili proje kuruldan geçerken, gerçekleştirilmesi amacıyla DAP idaresinden projeye 710 bin liralık destek protokolü imzalandı. Proje desteğiyle ilgili olarak protokol, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir ile Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut tarafından imzalandı.
Ali Korkut, "Kamulaştırma sonucunda niteliksiz binalar o alandan bertaraf edildi. İki eser birbiriyle kavuşmuş durumda. Böylesine güzel bir projede DAP idaresi bize destek oldu. Peyzaj düzenlemesi ile beraber bir meydan hüviyetinde olacak şekilde tasarım oluşturuldu. Ve Koruma Kurulu tarafından da bu projemiz onaylandı. Proje, 710 bin liranın üzerinde gerçekleşecektir. Kalan kısmını biz bütçemizden karşılayarak Murat Paşa çevresini bir meydan hüviyetine kavuşturacağız. Burada emeği geçen başta değerli başkanımız olmak üzere bütün arkadaşlara huzurlarında teşekkür ediyorum. Ekim veya Kasım ayında projeyi tamamlayıp, bir meydan hüviyetine kavuşturacağız, açılışını da DAP başkanımız ile birlikte inşallah gerçekleştireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.
DAP Başkanı Adnan Demir, "Kent merkezlerinde yaşanabilir alanların kişi başına düşen miktarın artırılmasına yönelik bir hedefimiz var. Bu amaçla geçen sene 250 bin metrekarelik bir yeşil alan rekreasyon projesinin desteklenmesi için program başlattık. Ama özellikle bugünkü imza törenine esas teşkil eden Yakutiye Murat Paşa Camii ve Hamamı rekreasyon ve çevre düzenlemesine ilişkin program. Rekreasyondan ziyade biz bunu tarihi kent bölgelerinin canlandırılması ve tanıtım projesi kapsamında destekliyoruz. Orası da tarihi bir doku olmasından dolayı, tarihle entegre olmasından dolayı biz bu program kapsamında toplam 710 bin liralık bir ödenekle Yakutiye Belediyemize böyle bir destek verdik. Erzurum'umuza hayırlı olsun" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.