Gündem Haber Girişi : 05 Aralık 2016 16:34

Erzurum'a dev kültür kompleksi

Erzurum'a dev kültür kompleksi
Erzurum'un önümüzdeki iki yıl içerisinde kavuşacağı tarihinin en büyük yatırımı için yer belirlendi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum'un önümüzdeki iki yıl içerisinde kavuşacağı tarihinin en büyük yatırımı için yer belirlendi. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye'de sadece 3 şehirde kuracağı Kültür Kompleksi, eski terminalde yapımı devam eden MNG AVM'nin hemen yanı başında inşa edilecek. İçerisinde 1 milyon kitap kapasiteli kütüphane, müze ve tiyatro salonu, fuaye ve sergi alanlarının bulunacağı devasa kültür merkezi, 2019 yılında Erzurum'un hizmetinde olacak.
Erzurum'un da aralarında bulunduğu Türkiye'de sadece 3 ilde yapılacak olan dev kültür kompleksinin Erzurum'da nerede yapılacağı belli oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde gerçekleştirilecek ve yatırım için tamı tamına 242 milyon lira harcanacak kültür kompleksinin eski terminalin yerine yapılan MNG AVM'nin karşısında yapılacağı öğrenildi.
Bir süre önce Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atanan Cemal Almaz, Ankara'dan Erzurum'a yatırım müjdesiyle dönmüş, içerisinde 1 milyon kitap kapasiteli kütüphane, devasa tiyatro salonları, sergi ve fuaye alanları ile müze ve kültür merkezinin bulunacağı büyük bir yatırımın Erzurum'a kazandıracaklarını ifade etmişti.
Gün geçtikçe devasa yatırımın içeriği belli olurken, yapılacak dev kültür kompleksinin havaalanı yolunda, eski terminalin yerine yapılan MNG AVM'nin karşısında yapılacağı öğrenildi. Erzurum'u kültür-sanat anlamında şaha kaldıracak projenin iki yılda tamamlanması beklenirken, içinde bulundurduğu 1 milyon kitap kapasiteli kütüphane de Türkiye'de sadece 3 ilde bulunacak. Yapılacak dev kültür kompleksinin toplamda 40 bin metrekare alan üzerinde kurulacağını ifade eden İl Kültür Turizm Müdürü Cemal Almaz, daha önce yer arayışında olduğunu ve seçilecek yerin şehirden uzakta ve kopuk olmayacağını ifade ettiğini hatırlattı.
Bu anlamda eski terminalin karşısındaki alanın dev kültür yatırımına uygun olduğunu belirten Almaz, "Bizim amacımız yapılacak dev kültür yatırımının şehirden ve insanlardan uzak olmaması. Bu anlamda seçtiğimiz alan kültür yatırımı için en uygun yer olarak gördük. Böyle dev bir yatırım için Erzurum'da ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya hazırız. Bu yatırım Erzurum'a bugüne kadar kazandırılmış en büyük kültür ve sanat yatırımı olacak. 1 milyon kitap kapasiteli kütüphane Erzurum'la birlikte Türkiye'de sadece 3 ilde olacak. İlaveten tiyatro salonları, müze, sergi ve fuaye alanları ile devasa kültür merkezi ise, yine Erzurum'la birlikte Türkiye'de sadece 5 ilde olacak. Bu yatırım, şehrin tarihi ve kültürel dokusuyla uyum içerisinde bir mimariyle tasarlanacak. Kısaca şehrin kültür ve sanat nabzı, artık bu kampüste atacak."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.