Gündem Haber Girişi : 30 Eylül 2014 17:37

Erzurum Kayak Kulübü'ne ek süre... Tahliye durduruldu...

Erzurum Kayak Kulübü'ne ek süre... Tahliye durduruldu...
Türkiye'nin en köklü kayak ekiplerinden olan Erzurum Kayak Kulübü'nün yöneticileri, Palandöken'de bulunan hizmet binalarının özelleştirme kapsamı alanına girmesine tepki gösterdiler.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum'daki kayak merkezlerinin özelleştirme çalışmalarını yürüten Özelleştirme İdaresi Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri İşletmeleri Daire Başkanlığı, Türk kayağına yıldan bu yana hizmet veren Erzurum Kayak Kulübü'nün hizmet binasını özelleştirme kapsamına aldı. 1960 yılında kurulan ve 25'i üst üste olmak üzere 27 kez Türkiye Şampiyonu olan Erzurum Kayak Kulübü'nün hizmet binasına bugün Özelleştirme İdaresi'nin talebi doğrultusunda Milli Emlak Müdürlüğü polis marifetiyle el koymak için harekete geçti.
Özelleştirme İdaresi'nin Palandöken ve Konaklı'da yürüttüğü çalışmalar tam bir kabusa dönüştü. İlk olarak sporcularından tesisleri kullanmak için para talep ederek tepkileri üzerine çeken Özelleştirme İdaresi Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri İşletmeleri Daire Başkanlığı, şimdi de Türkiye'nin en köklü kayak ekiplerinden biri olan Erzurum Kayak Kulübü'nün binasını özelleştirme kapsamına alarak gündeme geldi. Yaklaşık bir yıldan bu yana devam eden görüşmelere rağmen Özelleştirme İdaresi'nin kararından geri adım atmaması üzerine kulüp binasının bulunduğu arsanın sahibi olan Milli Emlak Müdürlüğü, kulübün tahliyesi için harekete geçti.
Öğle saatlerinde Palandöken Kayak Merkezi'nde bulunan kulüp binasına onlarca polisle birlikte gelen Milli Emlak görevlileri, polis marifetiyle kulübü boşaltmak istiyor. Görevliler, kulüp görevlilerinin kapıyı açmaması halinde, çilingir yardımıyla içeri girip, tahliye işlemini gerçekleştireceklerini belirtiyor?

KİM BU KABAKTAPE?

Erzurum'da Özelleştirme İdaresi'nin neden olduğu krizlerde hep aynı isim karşımıza çıkıyor. Bu isim, Özelleştirme İdaresi Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri İşletmeleri Daire Başkanı Ayhan Kabaktepe... Kanunları ve mevzuata son derece hakim olan ve bu özelliğini canını sıkan, kafasını bozan herkes için adeta bir "koz" olarak kullanan Ayhan Kabaktepe ile Erzurum Kayak Kulübü arasındaki husumet bir yıl öncesine dayanıyor. Kabaktepe'nin Palandöken ve Konaklı'daki tesisleri kullanmak isteyen sporculardan para talep etmesine en sert tepkiyi Erzurum Kayak Kulübü vermiş, Kabaktepe'ye sert eleştirilerde bulunmuştu. O günden sonra Kabaktepe ve Erzurum Kayak Kulübü arasında gerilim üst düzeye tırmandı. Öyle ki Kabaktepe, 54 yıllık kulübü tarihe gömecek olan bu kararı almaktan bir saniye bile çekinmedi. Kabaktepe, Erzurum Kayak Kulübü'nün hizmet binasına el koyarken, ne gariptir ki, Gondol Lift'in içerisinde bulunan Özel İdare Kayak Kulübü'nün hizmet binasını ise "es" geçti. Ayrıca adı sözde "Kar Gözlemevi" olan, ancak gerçekte Vali başta olmak üzere, üst düzey bürokratların "sosyal tesis" olarak kullandığı bina ve yine pistin tam göbeğine inşa edilmesiyle tepkilere neden olan sözde "Jandarma Karakolu" adı verilen ancak rütbeli askerlerin "5 yıldızlı oteli" görevini yapan mekan da kapsam dışında bırakıldı... Keyfi uygulamalarıyla dikkat çeken Kabaktepe'nin bir diğer özelliği ise kimsenin sözünü dinlememesi, başına buyruk işler yapması. Ne milletvekillerini ne de Vali başta olmak üzere şehrin üst düzey bürokratlarının söz geçiremediği Ayhan Kabaktepe'nin, Erzurum'da kayağı ve turizmi baltalayan uygulamalarına sessiz kalınması, "Kim bu Kabaktepe? Arkasında kim var? sorularını akıllara getiriyor.

BAŞKAN ÜLKER: BU KARAR UYGULANIRSA, KULÜBÜ KAPATACAĞIZ!

Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Bülent Ülker, Türk kayağına 54 yıldır hizmet veren, milli takıma yüzlerce sporcu yetiştiren ve halen yaklaşık 150 sporcusu bulunan bir kulübün Özelleştirme İdaresi marifetiyle kapanma noktasına getirildiğini söyledi. Ülker, "Biz burada ticaret yapmıyor, sosyal bir faaliyette bulunuyoruz. Devletten tek kuruş geliri olmadığı gibi devlete de borcu bulunmayan bir kulübüz. Sporla yetişen bir nesil yetiştirme çabalarımızın karşılığı bu olmamalıydı. Kulübümüzün tahliyesi gerçekleşirse faaliyetlerimize son vermekten başka seçeneğimiz kalmayacak. 150 çocuğu üzülerek sokağa bırakacağız" dedi.

TAHLİYE İÇİN EK SÜRE VERİLDİ

Bu arada Milli Emlak Müdürlüğü, tahliye çalışmalarını durdurdu. Olay yerine çağrılan çilingir kapıyı açmasına izin verilmedi ve Erzurum Kayak Kulübü'ne ek süre verildi. Milli Emlak Görevlileri, 3 gün içerisinde kulüp yönetimi tarafından binanın tahliye edilmesini isteyerek, bölgeden ayrıldı...


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.