Erzurum Gezi protestosuna takipsizlik"> Erzurum Gezi protestosuna takipsizlik"> Erzurum Gezi protestosuna takipsizlik">
Asayiş Haber Girişi : 02 Temmuz 2013 11:34

Erzurum Gezi protestosuna takipsizlik

<font color=Erzurum Gezi protestosuna takipsizlik" />
İstanbul Gezi Parkı Olayları'nı protesto etmek için Erzurum'da toplanan ve yürüyüş yapan öğrenci grubu hakkında ki soruşturma tamamlandı.
Erzurum'da  Havuzbaşı ,  Atatürk Üniversitesi  kampüsü ve Dr. Refik Saydam Caddesi üzerinde 'İstanbul Gezi Parkı  Olayları'nı protesto etmek için toplanan ve yürüyüş yapan öğrenci grubu hakkında ki soruşturma tamamlandı. Protesto yürüyüşü sırasında  polisin müdahalesi ile başlayan olaylarda gözaltına alınan 45 öğrenci hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı, her hangi bir suç unsuruna rastlanmadığı için  'delil yetersizliği' gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

Polis kamerasının yapılan tespitlerinin ardından soruşturmayı derinleştiren Erzurum  Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayyayla, grubun polise yönelik her hangi bir taşlı eylemde bulunmadığına yer vererek, polisin müdahalesinin ardından grubun dağıldığını belirtti.

Savcı gerekceli kararında şu görüşlere yer verdi:  "Grubun yola barikat kuran güvenlik güçlerine doğru taş, vs, cisimler atarak yöneldiklerini iddia edilmiş ise de, tüm şüphelilerin dosyalarına ayrı ayrı konulmuş olan ve olayın gerçekleşme anını gösteren polis kamerası görüntülerinin incelenmesi üzerine,  taş atma eyleminin şüpheliler tarafından yapıldığına ilişkin hiçbir delilin dosya içerisinde bulunmadığı anlaşılmıştır. 2911 Sayılı Kanun'un 32-1 maddesinde 'Kanunu aykırı, toplantı veya yürüyüşlere katılanlar, ihtara ve zor kullanmaya rağmen dağılmamakta ısrar ederlerse" şüphelilerin üzerlerine atılı suçun oluşacağı hükmün altına alınmıştır. Yapılan inceleme ve şüpheli ifadelerinden gruba yapılan müdahaleden sonra, grubun dağıldığı tespit edilmiştir.  Bu nedenle şüphelilerin üzerlerine atılı suçun yasal unsurlarının oluşmamış olduğu gibi şüphelilerin üzerlerine atılı suçu işlediklerine ilişkin haklarında kamu davası açmaya yeter derecede delil elde edilememiş bu nedenle kamu adına kavuşturmaya yer olmağına karar verilmiştir."

Cem BAKIRCI'nın haberi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.