Gündem Haber Girişi : 04 Aralık 2018 11:12

Erzurum'da son 24 saatte neler oldu...

Erzurum'da son 24 saatte neler oldu...
Erzurum'da son 24 saatte meydana gelen olayları siz okuyucularımız için derledik...

EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum'da son 24 saatte meydana gelen olayları siz okuyucularımız için derledik...

 

Erzurum’da hırsızlık şüphelisi 2 kişi yakalandı

Alınan bilgiye göre, Terminal Mahallesinde bir evin kapısını kırarak içeride bulunan 1 adet dikiş makinesi ve 2 adet masasını çalan 2 şüpheli polisin takibi sonucu yakalandı. Hırsızlık olayın ardından çalışma başlatan Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Masası ekipleri aynı gün 2 şüpheliyi yakaladı. 
Gözaltına alınan 2 şüpheli emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 

 

Erzurum’da bal dolandırıcılığı

Aldıkları 5 bin 516 kilogram balın parasını ödemeyip dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 2 şüpheli yakalandı. 
Alınan bilgiye göre, Kocaeli’de H.B.’den 5 bin 516 kilogram bal alıp parasını ödemeyen 2 şüpheli Erzurum’da Asayiş Şubesi ekiplerinin çalışması sonucu yakalandı. 
H.B’nin şikayeti üzerine konuyla ilgili dolandırıcılık suçundan 2 şüpheli hakkında tahkikat başlatıldı. Bahse konu 5 bin 516 kilogram bal, Erzurum’da bir depoda ele geçirilerek sahibine teslim edildi. 

 

Degen emeklilerin sorunlarını TBMM’ye taşıdı

Emeklilerin maaşlarının yetersizliğini her fırsatta dile getiren Türkiye Emekliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Ahmet Degen, Başkent Ankara'da AK Parti Erzurum Milletvekillerini ziyaret etti. 
Ziyaretler esnasında Milletvekillerine emeklilerin sıkıntılarını ifade eden Başkan Degen, "Emeklilerimiz yıllardan beridir geçim derdi ile uğraşıyor. Aldığı düşük maaşlar ile mutfağında makarna bile kaynatamaz duruma geldi. Öyle emeklimiz var ki, icralar ile boğuşuyor. Kırmızı ete hasret kalan, sebze ve meyveyi adeta unutan emeklilerimiz, çorba ile yatıp çorba ile kalkar oldu. Emeklilerimizin aldığı maaşlar belli. Kira mı ödesin, elektrik, su faturalarını yatırsın, yakıt parası mı ödesin yoksa diğer ihtiyaçlarını mı karşılasın. Hükümetin bayramlarda verdiği ikramiyeler her ne kadar yüz güldürse de yine de emeklilerimizin sorunlarının çözümüne yetmedi. Özellikle kış aylarının gelmesi ile birlikte emeklilerimizi kabuslar basmaya başladı. Çünkü kış geldi mi bir yanda yakacak derdi diğer yanda ise yiyecek derdi emeklilerimizin belini büküyor. Emeklilerimizin aldığı maaşlar çok düşük. hükümetimizden emeklilerimize yönelik maaş iyileştirmesini dört gözle bekliyoruz" dedi. 
AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok ise, "Hükümet olarak emeklilerimizin her daim yanlarında olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan maaşların iyileştirilmesi konusunda bir çalışma yapıyor. en kısa sürece bu çalışmanın hayatiyete geçebileceğini söyleyebilirim. Bizlerde siyasiler olarak emeklilerimizsin sorunlarını çözmek için yoğun uğraş veriyoruz. emeklilerimizin içi rahat olsun Cumhurbaşkanımızın bu konudaki hassasiyetini yakından biliyoruz. çok yakın bir zamanda Cumhurbaşkanımızın üzerinde durduğu maaş iyileştirmesinde müjdeyi emeklilerimize verecektir" dedi. 

 

ETSO’dan engelli sporculara malzeme desteği

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, Erzurum’da spor yapan engelliler için aldığı spor malzemelerini yetkililere teslim etti. 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kuruma ait spor salonunda zihinsel ve bedensel engellilerin katıldığı bir program düzenlendi. Programa, engelli vatandaşların ailelerinin yanı sıra, ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muharrem Özdemir, Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Yıldırım, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş, ETSO Genel Sekreter Vekili Kürşat Karagöl, ETSO personeli ve vatandaşlar katıldı. Programda, engelli gençler ile kurum amirleri arasında bir futbol maçı yapıldı. İzleyicilerin tezahüratları eşliğinde tamamlanan maçın ardından, ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muharrem Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Yıldırım tarafından engelli sporcular için alınan malzemeler yetkililere teslim edildi. 
Engelli bireylerin toplumun önemli bir parçası olduğunu ifade eden ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muharrem Özdemir, kurum olarak onların yaşamlarını kolaylaştıracak, onları destekleyecek her türlü çabaya katkı sunmaya özen göstereceklerini vurguladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş da, ETSO’ya desteklerinden dolayı teşekkür etti. 

 

Kaymakam Aksu'dan engellilere ziyaret

3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısı ile Aşkale Kaymakamı Mehmet Aksu ilçede yaşayan engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek sohbet etti. 
Diğer zamanlarda da sık sık ev ziyaretleri yapan ilçe Kaymakam Aksu engelliler gününde ilçede yaşayan engellileri evlerinde ziyaret etti. 
Mehmet Aksu yaptığı açıklamada, "Çalışma azmi, cesareti ve fedakârlıklarıyla ülkemiz için her türlü özveriden kaçınmayacaklarını her şart ve ortamda daha önce de defalarca ispatlamış olan engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hangi hizmetler sunulursa sunulsun, ne yapılırsa yapılsın onların haklarının ödenemeyeceği de aşikardır. 
Yaşadığımız hayat içerisinde hepimiz birer engelli olma adayıyız. Önemli olan bedenlerde değil beyinlerimizdeki engelleri kaldırmaktır. 
Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür geçirmesini diliyor, 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutluyorum.” Diye konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.