Gündem Haber Girişi : 29 Kasım 2018 11:21

Erzurum'da ittifak mı oluyor?

Erzurum'da ittifak mı oluyor?
Ak Parti ve MHP arasında yerel seçimlerde yapılması planlanan ittifaka Erzurum'da dahil edildi iddiaları gündem oluşturdu.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin görüşmesi sonrasında ekim ayında kapanan ittifak defteri yeniden açılmıştı. Geçtiğimiz gurup toplantısında Devlet Bahçeli'nin İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday göstermeyeceğiz açıklaması sonrasında, Genel Başkan Yardımcıları düzeyinde ittifak çalışmaları başladı. 

İttifak yapılması planlanan iller arasına Erzurum'da mı alındı. 

Erzurumekspres.com Ankara merkezli bilgiler Erzurum'un da ittifak kapsamına alındığını ve MHP'nin yaklaşık bir ay önceden aday olarak belirlediği ve Erzurum'da ciddi bir hava estiren Serdar Sevimli'yi adaylıktan geri çekeceği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. 

MHP'nin Serdar Sevimli'yi adaylıktan çekme karşılığında Oltu, Narman ve merkez ilçelerden birini talep ettiği öğrenildi. 

Bugün Saat 11.30'da MHP genel merkezinde bir toplantı yapılacağı ve toplantıya Prof. Dr. Serdar Sevimli'nin de katılacağı, toplantı sonrasında da kararın netleşeceği öğrenildi. 

MHP tabanı tepkili

Prof. Dr. Serdar Sevimli'nin adaylığı sonrasında MHP tabanında oluşan hava bu haberin yayılmasıyla yerini endişeye bıraktı. Erzurum'da alternatif parti konumundaki MHP'nin neden AK Parti ile ittifak edeceğine anlam veremediklerini belirten partililer, " Erzurum'da HDP yok, CHP yok, neye kime karşı ittifak ediyoruz? Erzurum'da ki ittifakın ülkenin beka sorununa nasıl bir katkı sağlayacağını izah etsinler.Biz adayımızı AK Parti'den önce açıkladık, bir ittifak olacaksa MHP adayı üzerinde olmalı. Serdar Sevimli'ye yapılan büyük haksızlık. " diyerek tepkilerini dile getiriyorlar. 

İYİ Parti harekete geçti

İttifak iddiaları üzerine, kamuoyunda oldukça sevilen bir isim olan Serdar Sevimli'nin parti genel merkezi tarafından adaylıktan çekilmesi durumunda İYİ Parti'den aday olabileceği gündeme geldi. İYİ Parti teşkilatları ve genel merkezinin Serdar Sevimli'ye ulaştığı ve Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı noktasında kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirttikleri öğrenildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.