Gündem Haber Girişi : 05 Aralık 2016 15:01

Engelliler taleplerini Milletvekili Ilıcalı ile paylaştı

Engelliler taleplerini Milletvekili Ilıcalı ile paylaştı
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, engelli derneklerini ziyaret etti. Dernek başkanlarıyla görüşerek taleplerini alan Ilıcalı, cam kemik hastası Afganistanlı Shayan Darabi'nin zekasına ve yaşından büyük bilgi birikimine hayran ol
EKSİ25HABER / ERZURUM -   AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, engelli derneklerini ziyaret etti. Dernek başkanlarıyla görüşerek taleplerini alan Ilıcalı, cam kemik hastası Afganistanlı Shayan Darabi'nin zekasına ve yaşından büyük bilgi birikimine hayran oldu. 
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir ile birlikte; Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanlığı, Altı Nokta Körler Derneği, Erzurum Zihinsel Özürlüler Derneği ve Erzurum Palandöken Otizm Derneği'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında dernek başkanlarının Milletvekili Ilıcalı'dan engelliler adına ortak bir talebi oldu.
Ilıcalı'nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe "Engelliler toplumun bir parçası ve yaşamın her alanında varız. Son yıllarda engelliler adına yapılan devlet politikaların oluşmasında katkısı olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Bizler sıkıntılarımızı paylaşırken niyetimiz yapılanları görmezden gelmek değil. Ancak birtakım sorunlarımız var ve hala devam ediyor." dedi.
Engellilerin yaşadığı ortak bir sorunu dile getiren Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Vahit Olgun "Engelli arkadaşlarımız gelir testine tabi tutuluyorlar. Ailenin maddi durumuna göre engelliye maaş veriliyor. Bizler istiyoruz ki bu gelir testi engeli kaldırılsın ve engelli maaşları bize bir hak olarak verilsin." şeklinde Ilıcalı'dan talepte bulundu.
Engelli vatandaşların taleplerinin takipcisi olacağını belirten Ilıcalı, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Belediye başkanlığı döneminde ilk kez İstanbul'da engelliler kampı açılmıştı. Engellilerle ilgili devrim niteliğinde yasalar hükümetimiz zamanında çıkarıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kuruldu. Hükümetimiz engelli vatandaşlarımız için önemli çalışmalara imza atmakta. Ben de sizin bu haklı taleplerinizi hem Sayın Başbakanımıza hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza ileteceğim ve takipcisi olacağım." diye belirtti.
Afganistanlı Shayan Zekasıyla Kendine Hayran Bıraktı
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanlığı'nda abileriyle vakit geçiren 16 yaşındaki Afganistanlı Shayan Darabi, samimi konuşmalarıyla Milletvekili Mustafa Ilıcalı'nın ilgi oadağı oldu. Cam kemik hastalağı nedeniyle ayaklarını kullanamayan Shayan, yaşından beklenenin üstünde bir bilgi birikimine sahip olması ve zekasıyla etrafındakileri kendine hayran bıraktı. 3 Yıldır ailesiyle birlikte Erzurum'da yaşayan Shayan, akıcı Türkçesiyle Milletvekili Ilıcalı ile uzun uzun sohbet etti. Türkiye'yi çok sevdiğini belirten Shayan, "Büyüyünce Türkiye'ye hizmet etmek istiyorum. Burası benim ikinci ülkem. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyorum. Görevlerinde çok başarılılar. Kendisi çok iyi bir lider. Cumhurbaşkanımız sayesinde Türkiye çok iyi yerlere gelecektir. 15 Temmuz darbe girişiminde biz Afganlar Türklerin yanında durduk. Her zaman Türk milletinin yanındayız. Çünkü bizler kardeşiz." şeklinde konuştu. Shayan Darabi'nin kurduğu cümlelerden etkilenen Ilıcalı, "Sende bu yürek bu akıl olduktan sonra eminizki Türkiye'ye de dünyaya da hizmet vereceksin. Bizlerde her konuda senin yanında olacağız. Bir sıkıntın, talebin olduğu zaman muhakkak bizimle paylaşmanı istiyorum." dedi.
Kış şartlarında engelli arabasıyla okula gitmekte güçlük çeken Shayan için Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçen Ilıcalı, Shayan'ı okula götürecek bir araç tahsis edilmesini söyledi.
Ilıcalı, Engellilerin Eğlencesine Eşlik Etti
Milletvekili Ilıcalı, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Yakutiye Gençlik Merkezi'nde engelliler için düzenlenen eğlence programına da katılarak down sendromlu engelliler ile bir araya geldi. Engellilerin dans edip eğlendiği programa Ilıcalı'da alkışlarıyla eşlik etti. Renkli görüntülerin yaşandığı programda Milletvekili Ilıcalı; Acun Ilıcalı ve 'O ses' programı ekibine selam gönderen engellilerin heyecanına ortak oldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.