Ekonomi Haber Girişi : 30 Haziran 2016 00:30

Emekli arasında ayrım bitiyor

Emekli arasında ayrım bitiyor
Emekliler gözlerini 4 Temmuz tarihine diktiler. Tüm emeklilerin maaşı Temmuz'da değişecek. Bayramdan bir gün önce açıklanacak olan enflasyon verisi ile SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin alacakları zam oranını belirlenecek.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Emekliler gözlerini 4 Temmuz tarihine diktiler. Tüm emeklilerin maaşı Temmuz'da değişecek. Bayramdan bir gün önce açıklanacak olan enflasyon verisi ile SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin alacakları zam oranını belirlenecek.
Bu tarihte hem Haziran enflasyonu belli olacak hem de 6 aylık toplam enflasyon ortaya çıkacak.

AYNI ZAMDA BİRLEŞME

Şu ana kadar 5 aylık enflasyon yüzde 3.15 olarak belirlendi. Bu rakamın yüzde 4'e çıkması bekleniyor. Böylece SSK ve Bağ- Kur emeklilerin maaşı da bu oranda artacak.

MEMUR EMEKLİLERİ İÇİN BELLİ

Ancak memur emeklileri ve memurlar için ise oran belli. Toplu sözleşmede yapılan anlaşma gereği memur ve memur emeklileri Temmuz'da yüzde 5 oranında zam alacak. Enflasyonun yüzde 6'yı geçmesi durumunda ise ayrıca enflasyon farkı da maaşlarına yatacak.

SSK VE BAĞ-KUR'LULAR İÇİN DE MÜJDE

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de memur emeklileri gibi toplu sözleşme zammı alma gündeme geldi. 2008 yılında aynı çatı altında birleşen kurumlarda zam sistemi de eşitlenerek böylece norm birliği sağlanmış olacak.

BİZ DE MASADA OLMAK İSTİYORUZ

Enflasyon oranına bağlı olmak istemediklerini belirten SSK ve Bağ- Kur emeklileri, "Zamlarımızı son dakikada öğreniyoruz. Biz de toplu sözleşme masasında söz sahibi olmak istiyoruz. Hepimizin aynı kefede değerlendirilmesi daha hakkaniyetli bir durum" dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.