Gündem Haber Girişi : 31 Mart 2015 13:09

Elektrik ve internet kesintisi paniği!

Elektrik ve internet kesintisi paniği!
Erzurum, İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa'nın da aralarında bulunduğu pek çok ilde elektrikler kesildi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Türkiye'nin farklı illerinde elektrikler kesildi. İnternet erişiminde de sıkıntı yaşandı. Sıkıntı halen sürüyor. İstanbul'da elektrik kesintisi nedeniyle Marmaray, metro, tramvay ve hafif metro çalışmadı. Mega kentte yüz binlerce İstanbullu, araçlardan inip yürüdü.
İstanbul'da vatandaşlar metroda mahsur kaldıkları yönünde mesaj atıyor. Metro ve AVM'lerde büyük panik yaşanıyor. İstanbul'un yoğunluk nedeniyle Bedaş'ın sitesine de ulaşılamadı
Erzurum, İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Balıkesir, Kırklareli, Muğla, Bursa, Adana, Bitlis, Çanakkale, Hatay, Denizli, Eskişehir, İzmit, Bilecik, Sakarya, Düzce, Konya,  Artvin, Gümüşhane, Rize, Trabzon ve Giresun, Samsun'dan peş peşe kesinti haberleri geliyor.
Enerji Bakanlığı'ndan elektrik kesintisi açıklaması
Enerji Bakanlığı yetkilileri,  Türkiye genelindeki elektrik kesintileri için '15 yıldır böyle bir şey yaşanmadı' açıklamasını yaptı.
Türkiye genelinde meydana gelen elektrik kesintisi pekçok alanda hayatı olumsuz etkiliyor.
  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, 15 yıldan beri ilk kez böyle ülke genelinde elektrik kesintisi olduğunu söylediler. Yetkililer, "Otoyol olarak tabir edilen büyük hatlarda sıkıntı var. Kesintinin nedeni araştırılıyor. İlk izlenimler arızanın Ege bölgesi kaynaklı olabileceğini ortaya koyuyor. Arızanın giderilmesi için bütün olanaklar seferber edildi" dediler.
'SIKINTI TEİAŞ'DAN KAYNAKLI'
Konu ile ilgili Boğaziçi Elektrik Dağıtım'dan yapılan açıklamada, sıkıntının kaynağında TEİAŞ'ın (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) sisteminde yaşanan bir sorun bulunuyor. İstanbul'un bazı bölgeleri yanı sıra Türkiye'nin bazı illerinde de benzer sıkıntı yaşanıyor.
Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisinin ardından Başbakan Davutoğlu ve ardından Enerji Bakanı Taner Yıldız'dan açıklama geldi.
Başbakan Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'na gelişinde Meclis Kulisi'nde gazetecilerin Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşanan elektrik kesintilerine yönelik sorularını cevapladı.
Başbakan Davutoğlu, son grup toplantısını yapacaklarını belirterek "Elektrik kesintisiyle ilgili derhal araştırmalar başladı. Enerji Bakanımız gerekli açıklamaları yapacak. Enerji Bakanlığı'nda kriz masası kuruldu. Elektrik arzında hiçbir problem, sıkıntı yok aksine bu saatler elektrik tüketiminin az olduğu bir saat dolayısıyla enerji arzında bir sıkıntı yok. İletim hatlarında olabilecek sıkıntılar konusunda da inceleme devam ediyor. Enerji Bakanlığı'nda bir kriz masası oluştu. Saat başı açıklama yapılacak" dedi.
Başbakan Davutoğlu, "Terör saldırısı ihtimali var mı?" sorusuna "Araştırılıyor, tüm ihtimaller araştırılıyor" karşılığını verdi.
TANER YILDIZ'DAN AÇIKLAMA
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi hakkında açıklama yaptı.
Şebeke dediğimiz sistemde çökme meydana geldi. Bir çok ilde yeniden elektrik vermeye başladık. Enerji yetersizliği diye bir şey yok. Bir kriz merkezimiz var tüm gelişmeler buradan takip ediliyor. 
Teknik bir konu olduğu için son derece ihtiyatlı olmamız gereken bir operasyon. fakat çok uzun sürmeden gerçekleştirmemiz gerekiyor. Zaman zaman konu ile ilgili açıklamalarda bulunacağım. 
Operasyonel hata mı yoksa siber saldırı mı takipteyiz. Terör dahil tüm nedenler araştırılıyor. Terör ihtimali az mı çok mu ben bunu söyleyemem. 



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.