Efsane güreşçiyi DOPİNG kahrediyor...

Cem BAKIRCI'nın Özel Röportajı...

EKSİ25HABER / Bursa'nın Merkez Yıldırım İlçesine bağlı Derekızık Köyünde kendisine ait çiftliğinde yaşamını sürdüren Avrupa Şampiyonu eski Milli Güreşçi Reşit Karabacak, Cem Bakırcı'nın sorularını cevaplandırdı. Milli Güreşçi Karabacak,"Doping bütün spor dalları için çok kötü Pis eller varsa, o elleri temizlenmesi gerekir. Bir sporcu doping yapıyorsa kulübü de hocası da cezalandırılmalı. Bunu çok iyi irdelemek lazım. Doğal organik ürünler varken, dopinge hiç gerek yok" dedi.

ESKİ MİLLİLER KABANLI'NIN İŞYERİNDE BİR ARAYA GELDİ

Erzurumlu Milli Güreşçi Mürteza Kabanlı'nın işyerinde bir araya gelen Milli Güreşçiler Reşit Karabacak, Özkan Turan, Semih Sedali, Milli Takım Antrenörü Özkan Turan, Güreş İl Temsilcisi Selami Topaloğlu, Milli Antrenör İlhami Toplaoğlu ile birlikte hasret giderdi.

"BABASI GİBİ OLMAZLAR AMA, ÇOCUKLARIMA ÖZEL EĞİTİM VERİYORUM"

'Eski arkadaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Hem de eski günlerimizi paylaşıyoruz. Erzurum'da bulunmaktan çok mutluyum. Dadaşlar diyarına selam iletiyorum.

Sayın Bakırcı, Reşit Karabacak artık  60 yaşına geldi. İki oğlum var. Güreşiyor biri Yunusemre, (1990) Emirhan  (1994) hazırlık yapıyorlar hedefleri milli takım olacak. Babalarının yerini tutamazlar ama inşallah tutarlar.

"GÜREŞ GÜZEL KONUMDA AMA, DOPİNG ÜZÜYOR"

"Şu anda güreş güzel konumda ama, bu dopinglerin olması bizi fevkalade üzüyor. Olmaması gereken şeylerde oluyor.  Bu doping işi bir sektör haline gelmiş konumda. İnşallah hassas ve çok önemli olan bu doping konusunda başta Başbakan ve Spor'dan Sorumlu Bakanımız da çok üzerine gidiyor. Hatta dopin bütün spor dalları için çok kötü Pis eller varsa, o elleri temizlenmesi gerekir.

Doping sadece bir sporcuya mal edilemez. Biraz geniş düşünmek lazım. Bir sporcu doping yapıyorsa kulübü de hocası da cezalandırılmalı"

Bunu çok iyi irdelemek lazım, bunun süratle önüne geçmek lazım. Çünkü doğa organik ürünler var ken bu dopinge hiç gerek yok.

Bursa'da yaşamı sürdürüyorum. Erzurum'u, taşını, toprağını özlüyoruz ama, bir Erzurum kadar Erzurum'da Bursa'da var.

"ŞAMPİYON OLDUĞUMUZ ZAMAN GECEYİ HAVA LİMANINDA GEÇİRİYORDUK"

Güreş'e değil, tüm spor dallarına büyük ilgi var çok büyük yatırımlar yapılıyor. Çok güzel olanaklar tanınıyor.  Bu gün bize bu kadar para ile ödüllenilmiş olsaydık,  trilyonluk olurduk. Bir olimpiyat şampiyonu olduğun zaman çok güzel ödül veriyorlar. Avrupa Şampiyonasıa 500 altın. Dünya Şampiyonasına, bin altın, olimpiyat altınına 3 bin altın, halkın, belediye verdiği haricinde federasyonun verdiği ödüller

Eskiden biz şampiyon olduğumuz zaman geliyor hava limanında geceyi geçiriyorduk. Paramız yoktu ki memlekete gidelim şimdi öyle değil, hepsi beş yıldızlı otellerde kalıyorlar çok şükür.

Şu anda görev yok. Gençlere bıraktık. Milli Takımı 1994'de takım halinde Dünya Şampiyonu yaptık. Tadını aldık, görevi gençlere teslim ettik.

Sporcularımız burada attığımız bu adımlarla birer çınar gibi büyüyecekler. Ata sporumuz dediğimiz güreşe bizler sahip çıkmalı, geleceğe taşımalı ve gençlerimize öğretmeliyiz. Bunun için elimizde profesyonel bir ekip, muhteşem tesisler ve en iyi imkanlar var."

 "Asıl önemli olan güreşi yönetecek kişinin güreşin içinden gelmesidir. Güreşçinin halinden güreşçi anlar. Ben Türk güreşi için çok güzel günlerin geleceğine inananlardanım."

"KÜFLÜ PEYNİRE BAYILDIM"

Mürteza Kabanlı, beyin göğermiş peynir ikramına teşekkür ediyorum. Bu peyniri benim çocuklar bilmiyor. Hatta küflenmiş diye yemiyorlar.  Ben de diyorum ki yiyin bu pelisilin, biz alışmışız sıcak ekmek ve göğermiş peynir bu Ağustos ayında baklavadan börekten lezzetli oldu. Mürteza gardaşımız ağa çocuğu ya?

REŞİT KARABACAK KİMDİR ?

Reşit Karabacak 1954 yılında Erzurum'un Akdağ köyünde doğdu. 1973 yılında İzmir Tekel Spor Kulübünde güreşe başladı. Kendine özgü tek dalma tekniğiyle minderde sayısız rakibinin sırtını yere getirdi. 1974 yılı Ankara serbest stil 74 kg'da Balkan birinciliği, 1983 yılı serbest stil 74 kg' da Akdeniz Oyunları birinciliği, 1983 yılı Budapeşte'de 82 kg'da Avrupa 1 şampiyonluğu, 1997 yılında serbest stil 74 kg'da Dünya 4.'lüğü elde etti. Bir dönem Milli Takımda Antrenörlük yapan Karabacak halen Bursa'da yaşamanı sürdürüyor.

 

 

 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.