Gündem Haber Girişi : 06 Aralık 2016 15:26

Dr. Özbaylar, "Erzurumlu iş adamları, vefa borcunu yatırıma dönüştürülmeli"

Dr. Özbaylar,
İstanbul Maltepe Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nın Erzurum Bölgesel Yatırım, Proje, Teşvik, Girişim komisyonunun düzenlediği Yatırım teşvikleri bilgilendirme toplantısı büyük ilgi gördü.
EKSİ25HABER / ERZURUM -  İstanbul Maltepe Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nın Erzurum Bölgesel Yatırım, Proje, Teşvik, Girişim komisyonunun düzenlediği Yatırım teşvikleri bilgilendirme toplantısı büyük ilgi gördü. Toplantıda konuşan Maltepe Erzurumlular Vakıf Başkan Yardımcısı Dr. Dündar Özbaylar, 'Erzurumlu iş adamlarımız vefa borcunu yatırıma dönüştürmeli' dedi. 
DR. ÖZBAYLAR,'ERZURUM'UN KÜLTÜRÜ NESİLDEN NESİLE YAŞAYACAK'
Maltepe Vakıf Başkan Yardımcısı Dr. Dündar Özbaylar'ın Başkanlığı'nda yürütülen Erzurum Bölgesel Yatırım, Proje, Teşvik, Girişim komisyonunun düzenlediği Yatırım teşvikleri bilgilendirme toplantısı vakıfta geniş bir katılımla yapıldı.
Vakıf Onursal Üyesi İstanbul eski Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, Maltepe Erzurumlular Vakfı Başkanı Süha Dengizek, Vakıf Başkan Yardımcısı Dr. Dündar Özbaylar, Doğu Anadolu Bölgesi İhracatçılar Birliği Başkanı iş adamı Cemal Şengel, Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Ağırman, Sanatçı İbrahim Erkal çok sayıda iş adamı, bürokratlar katıldı.
Komisyon Başkanı Dr. Dündar Özbaylar açılış konuşmasında vakıf olarak Erzurum'un yerel kültürünü, samimiyetini, gelenek göreneğini, İstanbul'da birlik ve beraberlik içinde yaşatmayı amaçladıklarını ifade etti.
DR. ÖZBAYLAR,'ERZURUMLU İŞ ADAMLARI, VEFA BORCUNU YATIRIMA DÖNÜŞTÜRÜLMELİ'
Ayrıca, İstanbul'da çalışan, yatırım yapan Erzurumlu iş adamları memleketlerine bir vefa borcu olarak bölgeye yatırımlara ön ayak olacaklardır. Başlangıçta Erzurum için bir dezavantaj olan büyük şehre göçün, ekonomik açıdan güçlenmiş şekilde yatırımlarla geri dönebilmesi avantaj olacaktır. Dr. Dündar Özbaylar, 'Burada büyük ekonomi içinde İstanbul'a göç etmiş hemşehrilerimizin verdiği sınavı başarıyla geçmiş kişiler olarak Erzurum için bilgi, beceri, sermaye olarak daha güçlenip geri dönerek, Erzurum'a bilgi deneyim vefa arzu, teknik yeterlilikle yatırım sevdalarını başarabileceğimize inanıyorum. Erzurumlu iş adamlarımız vefa borcunu yatırıma dönüştürmelidir. Ayrıca İstanbul'da yaşayan Erzurumlular olarak Erzurum'un kültürünü nesilden nesile yaşatacağız' dedi.
Öte yandan, Erzurum İhracatçılar Birliği Başkanı Cemal Şengel ise, Alman Menşeli firmanın da İran'a yapacakları projeyi bölgeye uygulanan yatırım kolaylıkları sebebiyle Erzurum'a kaydırdıklarını bu kapsamda fabrikalar zinciri kurmayı ön gördüklerini ifade etti.
Toplantıda Vakıf Başkanı Süha Dengizek, Bedrettin Dalan'a plaket takdim etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.