Gündem Haber Girişi : 20 Kasım 2018 11:06

Doğu Anadolu'da soğuk hava etkisini sürdürüyor...

Doğu Anadolu'da soğuk hava etkisini sürdürüyor...
Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışının ardından soğuk hava etkili oluyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Kars ve Ardahan'da sıfırın altında 8 derece ölçüldü.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışının ardından soğuk hava etkili oluyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Kars ve Ardahan'da sıfırın altında 8 derece ölçüldü. 
Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, havanın parçalı ve yer yer bulutlu olacağı tahmin edilen bölgede, gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma, don ve pus bekleniyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar kuzeyli yönlerden hafif esecek. 
Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzincan'da 1, Erzurum'da 4, Iğdır ve Ağrı'da 6, Kars ve Ardahan'da 8 derece ölçüldü. 
Yetkililer, bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don ile sis beklendiğinden oluşabilecek aksamalara karşı vatandaşların dikkati olmasını istedi. 
Karın ardından etkili olan soğuk havayla birlikte araçların camları buz tuttu. Camların buzunu kazıyan araç sürücüleri, "Erzurum’da kar, kış bitmiyor. Bazen olumsuz hava koşulları bizleri çok etkiliyor" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.