Ekonomi Haber Girişi : 03 Eylül 2014 01:24

DAİB Başkanı Şengel: Çözüm süreci, kalkınmanın anahtarı oldu...

DAİB Başkanı Şengel: Çözüm süreci, kalkınmanın anahtarı oldu...
Türkiye İhracatçılar Meclisi, Ağustos ayı ihracat verilerini Doğubeyazıt'ta açıkladı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Türkiye İhracatçılar Meclisi,  Ağustos ayı ihracat verilerini Doğubeyazıt'ta açıkladı. Türkiye ihracatının bölge ülkelerdeki sorunlara rağmen iyiye gittiğinin vurgulandığı değerlendirme toplantısında, bir konuşma da Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Başkanı Cemal Şengel yaptı.
Son yıllarda Doğu Anadolu'da ihracatın, turizmin ve ticari hayatın gözle görülür biçimde arttığına dikkati çeken Cemal Şengel, bu olumlu gelişmenin arka planında, AK Parti hükümetlerinin istikrarlı politikalarının ve çözüm sürecinin önemli etken olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl ihracat verilerinin açıklandığı Hakkari Yüksekova'da, "Biz ihracatçılar hükümetimizin 2023 hedefini, beş yıl önceye çekerek 2018'de yakalamayı taahhüt ediyoruz" diyen Şengel, Doğubeyazıt'ta ki konuşmasında da yine aynı temaya vurgu yaparak, "Ülkemizin önünü açacağına bütün kalbimle inandığım ve desteklediğim çözüm süreci, bölgemizdeki ticari hayatı ve ihracatımızı olumlu yönde etkilemeye devam ediyor. İran'la ticaret hacmimiz giderek artarken, bir başka komşumuz olan Irak'la da olumlu gelişmeler yaşıyoruz. Bir ülkenin kalkınıp gelişebilmesi için önce siyasi istikrar sonra da toplumsal barışa ihtiyaç vardır. Kabul edelim ki Türkiye, hükümetimiz sayesinde hem siyasi istikrarı sağlam zemine oturtmuştur hem de büyük bir cesaretle yürüttüğü ve bizlerin de desteklediği çözüm sürecini emin adımlarla başarıya doğru götürüyor. Bu da başta Güneydoğu ve Doğu olmak üzere Türkiye'nin bazı kesimler tarafından "sorunlu" görünen bölgelerinde umutları yeşertmiş ve geleceği aydınlatmıştır. Biz ihracatçılar ülkemize artı değerler kazandırmak ve üretimimizi artırmak için gece-gündüz koşturan kişileriz ve büyük bir memnuniyetle ifade ediyorum ki, bizim bu çabamızı takdir eden ve destekleyen güçlü bir hükümetimiz var. Bu sayede eskiden çok sınırlı olan bölgemiz ihracat hacmini ciddi boyutlara ulaştırdık. Türkiye'nin geleceğine olan inancımız ve hükümetimizin başarılı politikaları sayesinde 2023 hedeflerini çok daha önceden tutturacağımızı, bugün geçen yıla göre daha da inançla söylüyorum" şeklinde konuştu.
Çok sayıda davetlinin katıldığı toplantıda DAİB Başkanı Cemal Şengel'in bu konuşması salondan coşkulu bir alkış aldı. Barış sürecinin başarıya ulaşmasıyla birlikte Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da her şeyin çok daha güzel olacağına inanan bölge işadamları, Cemal Şengel'in cesur çıkışının herkese örnek olması gerektiğini söylediler.    


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.