Gündem Haber Girişi : 20 Ekim 2014 13:25

Dağda kayboldu... Jandarma ve AKUT yola çıktı...

Dağda kayboldu... Jandarma ve AKUT yola çıktı...
Niğde'nin Çamardı İlçesi'ndeki Aladağlar'ın 3 bin 734 metrelik Kaldı Zirvesi'ne tırmanan dağcı 43 yaşındaki Tarkan Kuvulmaz'ın dönüş yolunda kaybolduğu bildirildi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Gezginlerin Rotası Dağcılık ve Doğa Sporları Kulüp Merkezi üyesi 10 dağcı, 17 Ekim'de Çamardı İlçesi'ndeki Aladağlar'a gelerek zirve tırmanışına geçti. Dağcılar, Aladağlar'ın Kızılkaya ve Demirkazık'ın ardından, 3 bin 734 metre ile en yüksek üçüncü zirvesi olan Kaldı Zirvesi'ne tırmandı.
Başarılı bir tırmanışın ardından dağcılar dün dönüşe geçti. Saat 23.00 sıralarında yaklaşık 200 metre aşağıdaki Alaca Zirvesi'ne ulaşan dağcılar, arkadaşlarından 1 çocuk babası TarkanKuvulmaz'ın kayıp olduğu fark edince, Çamardı İlçe Jandarma Komutanlığı'nı arayarak yardım istedi. 
 
AKUT VE JANDARMA YOLA ÇIKTI
 
Kayıp çağrısı üzerine AKUT Niğde ekibi ile birlikte Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi bölgeye sevk edildi. Dağcılar da bölgede arkadaşlarını aramayı sürdürürken, bölgenin sarp kayalıklarla kaplı olması ve iletişimin sağlanamaması nedeniyle arama kurtarma çalışmasının güçlükle yürütüldüğü bildirildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.